HTC U11 nije preživio na ekstremnom testu izdržljivosti

Fotografija članka: HTC U11 nije preživio na ekstremnom testu izdržljivosti

HTC U11 je jedan od najboljih flagship pametnih telefona današnjice koji donosi najbolje ocijenjene kamere na tržištu, revolucionarnu metodu upravljanja, inteligentni audio sustav te mnogo drugih odličnih značajka. No, kako se ovaj uređaj ponaša u uvjetima koji simuliraju one svakodnevne?

Oglas

Najbolje nam je to ilustrirao youtuber JerryRigEverything koji nam pokazuje kako je HTC U11 podnio grebanje, paljenje te savijanje. Bolno je uopće gledati torturu kroz koju prolazi ovaj uređaj, no dobro je znati što od smartfona očekivati u uvjetima koji nisu ni najmanje idealni. I sami znamo koliko često smartfon padne, ogrebemo ga, padne nam u vodu itd… Pametne telefone je nemoguće držati pod staklenim zvonom, ali nam je i jako žao ako uložimo mnogo novaca u uređaj koji ne može podnijeti ni manja oštećenja.

Ovog nam je puta JerryRigEverything pokazao kako se držao HTC U11. Početak je bio očekivani – prekriven Gorilla Glass zaštitom ekran je otporan na ogrebotine u očekivanim razmjerima. Okvir ovog uređaja napravljen je od pravog metala, baš kao i prsten koji okružuje glavnu kameru. Bilo je potrebno samo 8 sekundi otovorenog plamena da ekran pocrni, no kada je vatra ugašena ekran se uspio oporaviti.

Čini se kako je za HTC U11 sve krenulo nizbrdo na testu savijanja. Naime, metalni okvir U11 flagshipa dozvoljava da se uređaj savije mnogo više od potrebnoga. Tako savijanje uređaja prema prednjoj strani rezultira smrskanim staklom. Pretpostavka je da se ovo događa zato što je HTC kod ovog modela smartfona kombinirao zakrivljeno staklo sa fleksibilnim okvirom.

Pogledajte i sami video u nastavku.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.