HTC U Ultra sa safirnim staklom uskoro u Europi uz paprenu cijenu

Fotografija članka: HTC U Ultra sa safirnim staklom uskoro u Europi uz paprenu cijenu

Kako vam je već poznato iz naših prijašnjih vijesti HTC U Ultra dolazi u dvije varijante; slabija dolazi sa 64 GB interne memorije i Gorilla Glass 5 zaštitom, dok high-end verzija raspolaže sa 128 GB interne memorije i safirnim staklom.

Oglas

Ovaj se high-end model pojavio u prodaji na Tajvanu 28. ožujka i to sa prilično paprenom cijenom. Pitate se koja je razlika u cijeni između dva spomenuta modela?

Model HTC U Ultra smartfona sa 64 GB interne pohrane dolazi sa Gorilla Glass 5 zaštitom i cijenom od 780 američkih dolara, dok se model sa 128 GB memorije i safirnim staklom prodaje po cijeni od 945 USD, što je čak 20% veća cijena od osnovnog modela koji se već nalazi u prodaji na mnogim tržištima. Do sada rezerviran samo za tajvansko tržište HTC U Ultra sa safirnim staklom će se od 18. travnja naći u prodaji i u Europi, točnije u Njemačkoj i Švicarskoj.

Spomenimo i kako se safir nalazi vrlo visoko na Mohs-ovoj ljestvici tvrdoće minerala, na devetom mjestu, odmah poslije najtvrđeg dijamanta. Dakle, ovo se staklo može ogrebati samo ako pri ruci imate kakav dijamant :), no ipak morate paziti, jer će se uslijed pada ovo safirno staklo puno lakše razbiti nego ono zaštićeno Gorilla Glass-om 5.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.