HTC U Play i HTC U Ultra – dotaknuli smo ih, mazili i pazili

Fotografija članka: HTC U Play i HTC U Ultra – dotaknuli smo ih, mazili i pazili

Iako im je izlazak na tržište planiran tek krajem ožujka, nekako se nekoliko primjeraka HTC U Play i HTC U Ultra pojavilo se i u Hrvatskoj pred odabranim medijima. Naravno, i mi smo bili tamo.

Oglas

Ova dva drugačija pametna telefona smo prije nekoliko dana, kada su i službeno najavljeni. Radi se o potpuno novoj seriji pametnih telefona koja dolazi iz HTC-a, o kojima nam je govorio Marko Savković (HTC Head of Product Marketing for CEE).

O samim tehnikalijama ne treba trošiti riječi, jer sve detalje i njihovu usporedbu možete pronaći na našoj . Ovo je malo drugačija priča, kratka ali slatka, u kojoj smo saznali neke zanimljive dodatne informacije koje bi mogle biti zanimljive. Nama su u oko upale četiri karakteristike.

Ono što smo saznali je kako je dizajn nešto na čemu je naglasak na oba smartfona manjem HTC U Play i većem HTC U Ultra. Radi se o posebnom kaljenom staklu iz više slojeva, ako se ne varamo spomenuto ih je pet, akoji daju poseban efekt boje, pogotovo onaj koji je plave boje, a čija se boja prelijeva i mijenja ovisno o okolišu u kojem ga koristite. Inače su osim u plavoj dostupni u bijeloj, crnoj i roza boji.

Druga zanimljiva priča je o kameri, pogotovo kod HTC U Ultra modela. Nije dvostruka ali je, kažu, trenutno najbolja kamera na svijetu. Razlučivosti je 16 MP, a koliko smo imali prilike napraviti neke fotke (koje na žalost ne možete vidjeti) one su zaista odlične, pogotovo u zatvorenom prostoru. Uglavnom, treba zapamtiti kako su naglasak na “U” seriji i kamere. I prednja selfie je jaka, ia čak 16 MP.

Ono što je također naglasak na ovim smartfonima su mikrofoni, ima ih čak 4, a razmješteni su na raznim stranama samog smartfona. Priča je oko toga da možete s pristojne udaljenosti koristiti govorne komande i pri tome nije potrebno vikati nego potpuno normalno govoriti. Čak smo saznali kako u Googleu radi lik iz našeg kraja zbog kojeg Google Assistant odlično razumije i prepoznaje hrvatski/srpski/bosanski/crnogorski. Probajte… :)

I za kraj priča o tome zašto Snapdragon 821, a ne Snapdragon 385. Kako je rekao HTC-ov Marko Savković, Snapdragon 821 je u ovom trenutku najbolji procesor koji je testiran i potvrđen od svih velikih proizvođača pametnih telefona. Kada se pojavi Snapdragon 835, kaže Savković, HTC će imati odgovor i na taj izazov.

Ono glavno smo ostavili za kraj – ovo su prve prave slike novih HTC U Play i HTC U Ultra pametnih telefona, a nadamo se i uskoro na testu u našoj redakciji, šuška se već idući mjesec… :)

HTC U Play - osnovne značajke

– EKRAN: 5.2 inča, Super LCD, 1080 x 1920 točaka
– PROCESOR: MediaTek Helio P10 (MT6755), 8 jezgri, 2 GHz
– RADNA MEMORIJA: 3 GB 4 GB
– INTERNA MEMORIJA: 32 GB 64 GB
– PREDNJA KAMERA: 16 MP
– STRAŽNJA KAMERA: 16 MP
– OPERATIVNI SUSTAV: Android 7.0 Nougat
– BATERIJA: 2500 mAh
– DIMENZIJE, TEŽINA: 72.9 x 145.99 x 7.99 mm, 145 g

HTC U Ultra - osnovne značajke

– EKRAN: 5.7 inča, Super LCD 5, 1440 x 2560 točaka
– PROCESOR: Qualcomm Snapdragon 821 MSM8996 Pro, 4 jezgre, 2.15 GHz
– RADNA MEMORIJA: 4 GB
– INTERNA MEMORIJA: 64 GB 128 GB
– PREDNJA KAMERA: 16 MP
– STRAŽNJA KAMERA: 12 MP
– OPERATIVNI SUSTAV: Android 7.0 Nougat Android 8.0 Oreo
– BATERIJA: 3000 mAh
– DIMENZIJE, TEŽINA: 79.79 x 162.41 x 7.99 mm, 170 g

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.