HTC se prodaje – ili ne prodaje? U kompaniji negiraju glasine

Fotografija članka: HTC se prodaje – ili ne prodaje? U kompaniji negiraju glasine

Istina ili ne? HTC se prodaje, ili ne? Neki izvori navode kako bi se to moglo dogoditi, ako samo pogledamo kako je kompanija poslovala 2013. godine i koliko je modela predstavila.

Oglas

Što vi mislite – HTC se prodaje ili ne? Činjenica je da su ove godine predstavili samo jedan smartphone, HTC One, za koji su pokupili pregršt nagrada, među ostalima i titulu najboljeg smartphonea 2013 godine (MWC 2013). Nedavno su predstavili i HTC mini, umanjenu inačicu svog vrhunskog spartphonea.

No, pitanje je li to dovoljno? Istina, HTC One itekako može konkurirati Samsungu Galaxy S4 ili Sony Xperiji Z, ali s jednim modelom je teško graditi budućnost. I LG koji pomalo posrće u svijetu smartphonea ima više modela. No, kompaniju više zabrinjavaju financijska izvješća.

U drugom ovogodišnjem kvartalu nisu im cvale ruže, a i za treći kvartal se najavljuju katastrofalne financijske rezultate. Izvori bliski kompaniji objavili su kako je predsjednica HTC-a Cher Wang odlučila kompaniju staviti “na bubanj”, no druga službena informacija iz HTC-a govori je Ray Yam, izvršni direktor HTC Kina, odlučno zanijekao informaciju o prodaji kompanije.

Činjenica je kako je konkurencija na tržištu smartphonea vrlo jaka i teško je globalno “progurati” modele. Ili bolje rečeno – nije teško, ali je skupo. No, ako se dogodi prodaja ili propast HTC-a (za sada još na razinama glasina!) u drugim kineskim kompanijama (ZTE i Huawei) će odahnuti. Namjerno ne spominjemo Lenovo za koji se praktički niti ne zna da proizvodi smartphone, jer ih rade samo za vlastito kinesko tržište i po broju proizvedenih modela su u samom svjetskom vrhu. Sami znate koliko je kinesko tržište :)

HTC se prodaje ili ne? Možda će vam dodatno pojasniti službeno priopćenje kompanije, koje smo namjerno ostavili na engleskom jeziku:

“Based on recent inquiries related to rumors that HTC is looking to sell the company, we want to confirm that those rumors are untrue. HTC is committed to innovation and will continue to deliver new designs and products to consumers worldwide. We appreciate the support and affirmation of our customers and have new initiatives underway to further build our global presence and a full resurgence of the HTC brand”.
– HTC statement

HTC se prodaje

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.