HTC One Wear smartwatch, prvi kompanijin pametni sat – ili samo glasina?

Fotografija članka: HTC One Wear smartwatch, prvi kompanijin pametni sat – ili samo glasina?

Čini se kako su pametni satovi sve popularniji, makar kao koncepti, možda i kao novi “wearable gadgeti”. Stiže li nam zaista i novi HTC One Wear.

Oglas

Ako dda, nije teško zaključiti kako će raditi u paru s HTC One smartfonom. Kompanija vjerojatno želi održati korak s galopirajućom konkurencijom, a prvi demo primjerci već su predstavljeni u nekoliko navrata u Tajvanu. Prema najavama tamošnjih medija, novi bi se pametni sat trebao zvati HTC One Wear, a u prodaji bi se trebao pojaviti u kolovozu ili rujnu.

Po vanjskom izgledu bi mogao nalikovati na Motorolin Moto 360, a neke najave govore kako će se HTC One Wear pojaviti u dvije inačice – metalnoj i polikarbonatskoj, nešto slično kao Samsungovi Gear 2 i Gear 2 Neo. Iako se konkretni podaci još ne znaju, a i slike koje vidite su koncepti, gotovo je sigurno kako će raditi na Googleovom Android Wearu, operativnom sustavu posebno razvijenom za pametne satove, a koji smo još najavili u ožujku, a kojeg u svojim uređajima već koriste Motorola, Samsung i LG.

HTC će očito biti još jedan proizvođač koji će predstaviti svoj smartwatch. HTC One Wear. No, nekako nam se čini kako su ovi pametni satovi više nekakav “hype” i pomodarstvo, nego zaista neka potreba. Iako većina velikih medija kuje ove uređaje u zvijezde i hvali na sva usta, mi smo nekako više skeptični prema njima jer jednostavno ne vidimo njihovu pravu svrhu i upotrebnu vrijednost. Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu.

Imamo jedno pitanje – mnogi smartwatch uređaji su odavno u prodaji. Imate li neki od njih, jeste ga kupili i prepoznali njegovu vrijednost? Vrijedi li to tih novaca? Javite nam… :)

HTC One Wear smartwatch, prvi kompanijin pametni sat - ili samo glasina

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.