HTC One M8 – ekskluzivno: prvi dojmovi prvog hrvatskog mini-testa

Fotografija članka: HTC One M8 – ekskluzivno: prvi dojmovi prvog hrvatskog mini-testa

Imamo ga! Samo nekoliko dana nakon svjetske premijere direktno iz Londona doletio nam je novi HTC One M8 smartfon. Koliko je moćniji, lakši za korištenje i oku privlačniji saznat ćete u detaljnoj recenziji, a prve naše dojmove oko ovog vrućeg modela donosimo u nastavku – uz ekskluzivne fotke i video.

Oglas


Novi HTC One M8 u odnosu na , ima duže tijelo ali zaobljenije i za naš ukus bolje teksture. Dimenzijama 137.4 x 68.2 x 9.3 mm relativno lako će omogućiti korištenje jednom rukom za većinu korisnika. Nije pretjerano težak ali nije niti lagan masom od 160 grama.

Novi HTC One M8 izrađen je od jednog komada (monolit) aluminija i donosi određene dizajnerske promijene u odnosu na , osim jedne: nema apsolutno ništa jeftino. Materijali i kvaliteta izrade su u rangu s Appleom. Službeni podaci navode da aluminijska površina obuhvaća 90 % tijela što je u odnosu na prethodnika 20% više.

HTC Boom Sound dvostruki prednji zvučnici su i dalje nezaobilazni dodatak. Navodno je zvuk poboljšan 25% u odnosu na HTC One zbog novog pojačala i redizajniranih zvučnika skrojenih za audio podešavanja. I to ćemo posebno provjeriti. Na vrhu osim zvučnika prema lijevom boku je svjetlosni senzor dok na desnoj strani je 2.1 MP prednja kamera.

HTC One H8 prve hrvatske fotografije

Konfiguracija tipaka je ostala ista: tipka za glasnoću prilično dobrog profila je na desnoj strani, utor za nanoSIM karticu na lijevoj strani, ali na  desnom boku je utor za mikroSD karticu. Podržene su   kartice do 128 GB. Nažalost nemamo karticu navedenog memorijskog kapaciteta tako da ne možemo potvrditi ili negirati točnost informacije. Tipka za otključavanje je na vrhu, a 3.5 mm utor za slušalice se preselio na dno uz microUSB sučelje.

Stražnja strana ima sofisticirano ergonomsko zaobljenje dok su rubovi polirani, no ne toliko sjajni kao prethodne generacije HTC One. Tu je dvostruki objektiv a  LED bljeskalica ima hladnu i toplu temperaturu boje. Dizajn kamera je takav da su ravne s površinom i ne postoje posebna udubljenja. Tu svoje mjesto pronalaze NFC antena i mikrofoni za snimanje zvuka.

Od svih dosadašnji perjanica koje smo imali u rukama, Samsung Galaxy S5 i Sony Xperia Z2, HTC One M8 djeluje najviše dominantno. Sve u svemu rijetki su oni kojima se neće učiniti barem elegantan ako ne lijep :D

HTC sada više ne koristi dvije fizičke kontrolne tipke na zaslonu (Početna i Povratak). One su  dio Android operativnog sustava. To je dobrodošla promjena.

Zaslon:  Najveća promjena je povećanje duljine dijagonale super LCD 3 zaslona na 5 inča, rezolucije 1920 × 1080 piksela s gustoćom  od 441 ppi. Zaslon integrira dva sloja i sloj osjetljiv na dodir čime se postiže da ekran je tanji, lakši, štedi bateriju, i ima manji odraz pod jakim svjetlosnim uvjetima. Ova vrsta zaslona daje šire kutove gledanja i brže frekvencije skeniranja, što smanjuje mutnost slika u brzim filmskim scenama ili filmovima.

Baterija: HTC je dodao ekstremni način uštede energije čija nas funkcionalnost posebno zanima. Provest ćemo detaljna mjerenja i praćenje potrošnje energije, posebice zato što nam se kapacitet baterije od 2600 mAh ne čini previše raskošnim.

Operativni sustav je Android 4.4 + Sense 6.0 sučelje. BlinkFeed više nije zadani početni zaslon . Umjesto toga , zadani zaslon je jedan od onih na lijevoj strani. Prisutno je 6 glavnih boja pozadine: plava, zelena narančasta, crvena ljubičasta i tradicionalno crno-bijela. HTC One M8 također u samo korisničko iskustvo unosi niz promjena koje počinju s gestama, otključavanje/zaključavanje zaslona kuckanjem, a povlačenjem na desnu stranu se otkriva BlinkFeed ili u lijevo početni zaslon.

Nova HTC  UltraPixelna kamera prema proizvođaču ima povećanu količinu svjetlosti više od 300%. Većina zaslona se koristi kao tražilo i kontrole su svedene na minimum. Nema hardverske tipke za okidanje. Kameru odlikuju brojne softverske opcije poput 3D Plus značajke koja smanjuju dubinu slike da izgleda kao crtež, noćno snimanje, HDR, self-timer itd. U stvari postoji šest osnovnih načina snimanja : normalno, video , Zoe , Selfie , Dual – snimanje i 360 Panorama ( slično fotosferi ). Zoe funkcije sve su na broju, ali doznali smo da će se naći za sve korisnike android sustava ovoga ljeta na Google Play-u. Drugo, HTC je pokrenuo inovativnu HTC Zoe Reality album. Izgleda poput čarobnih novina iz Harry Potter filmova. U novom softveru kamere posebno nam se sviđa korisnici sami mogu stvoriti i spremiti svoje vlastite profile kamere i pristupiti im iz načina snimanja. Možete napraviti i nekoliko profila. Prisutni su i neki specijalni efekte, kreativni učinak za isticanje osoba u portretnom načinu snimanja, iluzija godišnjih doba itd. Dimension Plus omogućava naginjanjem smartfona pogled na fotografije iz raznih vizualnog kutova, nešto poput 3D efekata. Nova značajka Foreground će pomoći stvoriti posebne filtere kao što je zamućivanje.

Tehničke specifikacije, kao što smo vas već informirali,  uključuju procesor Qualcomm Snapdragon 801 takta 2.3 GHz i smartfon pokriva LTE frekvencijski pojas. RAM memorijski kapacitet mjeri 2 GB a interna memorija 32 GB, proširiva memorijskim karticama.

Eto, postoje mnoge nove značajke ali ovdje ne mislimo na hardverske mogućnosti već prvenstveno na softverske inovacije i novo korisničko sučelje Sense 6.0., Naravno, sve trebamo testirati. Budući da ne volimo raditi testove na brzinu detaljnu recenziju nemojte očekivati odmah,  za koji dan :D

Inače, sve tehnikalije smo detaljno opisali kada je bila londonska premijera, ., naravno nakon što pogledati i ekskluzivni prvi hrvatski video novog HTC One H8 smartfona.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.