HTC One M10 Perfume će ponovo imati kapacitivne tipke?

Fotografija članka: HTC One M10 Perfume će ponovo imati kapacitivne tipke?

Jedna od većih dizajnerskih zamjerki HTC-ovoj seriji One je nedostatak kapacitivnih tipki. Umjesto toga imaju crnu traku s logom. No, navodno će novi HTC One M10 “Perfume” biti drugačiji.

Oglas

Sve govori kako bi se na novi pametni telefon tajvanske kompanije mogle vratiti kapacitivne tipke ispod ekrana. Mnogi kritiziraju kompaniju jer ima neiskorišten prostor ispod ekrana, a to je prazna crna traka s logom kompanije. Umjesto kapacitivnih One serija ima virtualne tipke koje imaju neke svoje prednosti, ali nekako nam je praktičnije kontrolirati OS s tipkama ispod ekrana.

S obzirom da danas proizvođači pomno planiraju svaki milimetar na samom uređaju, HTC si više ne može dopustiti ovakve stvari. Podsjetimo se samo kako su i modeli imali virtualne tipke, dok je bio nešto drugačiji – imao je virtualne tipke u ekranu, te kapacitivnu Home tipku u kojoj se skrio i čitač otiska prsta. Nešto pametnije rješenje, ali i dalje nekako nepraktično.

Kako će izgledati HTC One M10? Nadamo se drugačije, praktičnije. I dok su krenula nagađanja kako će desetka izgledati, u međuvremenu je procurila prva navodno prava fotka novog smartfona na kojoj se ne vidi puno, ali se vidi kako postoji fizička Home tipka u kojoj će vjerojatno biti čitač otiska prsta.

Očekujemo lijevo i desno Android kapacitivne tipke, a jedino što nedostaje je kompanijin logo. Ne vide se niti prednji zvučnici. Čini se kako će ovo biti vrlo zanimljiva priča, a rješenje očekujemo uskoro, možda veća MWC 2016 sajmu u Barceloni krajem mjeseca.

Što se tiče hardveraka, sve je praktički poznato. HTC One M10 će imati 5,1 inčni AMOLED ekran QHD rezolucije od 1440 x 2560 točaka, a radit će na Qualcommovom 4-jezgrenom Snapdragon 820 procesoru, uz 4 GB RAM-a, 32 GB interne memorije, te stražnju UltraPixel kameru od 12 MP s laserskim auto fokusom.

Strpimo se još koji tjedan, sve će uskoro biti jasno kao dan… :)

DODATAK: najnovije glasine govore kako će ekran ipak biti 5,2 inčni, a premijera neće biti na MWC 2016, nego u Londonu 11. travnja. Navodno će mu marketinško ime biti “ONE”.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.