HTC će slijedeće tri godine proizvoditi Nexus uređaje?

Fotografija članka: HTC će slijedeće tri godine proizvoditi Nexus uređaje?

Nije nikakva tajna kako se popularni HTC itekako bori za opstanak na tržištu pametnih uređaja koje je i više nego konkurentno.

Oglas

Manjak prihoda brzo i lako uništi cijelu poslovnu godinu, a i sami smo bili svjedoci mnogih kompanija koje su na tren „zasjale“ i zatim potonule na ovom izrazito teškom terenu. Dok se kompanije kao što su Samsung, LG, Xiaomi i mnoge druge trude fokusirati na stvaranje sve impresivnijih pametnih uređaja kako bi zadržale pažnju korisnika, HTC se odlučio za više poslovniji pristup te navodno sprema dugotrajno partnerstvo sa Google-om.

Na kineskoj su se društvenoj mreži Weibo pojavile zasada nepotvrđene informacije prema kojima je HTC dogovorio trogodišnje partnerstvo sa Google-om i to za proizvodnju Nexus uređaja. Uz ovu je informaciju došla i naznaka kako su za ovu godinu u planu dva Nexus uređaja; jedan sa 5-inčnim i drugi sa 5.5-inčnim zaslonom.

Ukoliko ova priča zaista „drži vodu“ tada si je HTC ovakvim potezom osigurao barem kratkoročnu sigurnu budućnost na tržištu pametnih uređaja. S druge strane odahnuti mogu i ljubitelji Nexus uređaja, jer je kompanija HTC i prije prilično dobro radila Nexuse.

Nexus One je bio prilično dobar uređaj, a isto vrijedi i za Nexus 9 tablet koji je osim dobrih performansi među prvima nudio i Android 5.0 korisničko iskustvo.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.