HT pokrenuo ICT Marketplace, automatiziranu virtualnu trgovinu poslovnih aplikacija i ICT usluga

Fotografija članka: HT pokrenuo ICT Marketplace, automatiziranu virtualnu trgovinu poslovnih aplikacija i ICT usluga

ICT Marketplace omogućuje korisnicima jednostavnu aktivaciju, deaktivaciju i upravljanje cloud aplikacijama i infrastrukturnim cloud uslugama. Prije toga možete ih i besplatno isprobati.

Oglas

Kako kažu u HT-u, usluge na ICT Marketplaceu se nude u partnerskom modelu što domaćim i stranim softverskim tvrtkama omogućuje da jednostavno prodaju i naplaćuju svoje proizvode. ICT Marketplace je dućan poslovnih aplikacija i ICT usluga gdje korisnici imaju mogućnost vrlo jednostavno – u samo dva klika – unajmiti niz naprednih cloud usluga i PC aplikacija za računala uključujući i one koje se instaliraju lokalno na računalo (primjerice Microsoft Office).

Aplikacije i ICT usluge ponuđene u ICT Marketplaceu aktiviraju se automatski te su korisniku dostupne već unutar nekoliko minuta od kada ih korisnik zatraži što otvara posve novu dimenziju u pružanje takvih usluga na hrvatskom tržištu, budući da je do sada za nabavu poslovnih softvera bilo potrebno daleko više vremena. Trenutačno je usluga ICT Marketplace u pilot fazi, što znači da je dostupan limitirani broj aplikacija i usluga, a Hrvatski Telekom će kontinuirano obogaćivati ponudu najboljim hrvatskim i svjetskim rješenjima.

ICT Marketplace namijenjen je svim poslovnim korisnicima od malih obrta do velikih kompanija.

Povodom pokretanja Marketplacea, operativna direktorica Sektora ICT rješenja za poslovne korisnike Hrvatskog Telekoma, Mirela Šešerko izjavila je: „Pomoću ICT Marketplacea HT želi proširiti ponudu cloud usluga te ih sve – IaaS, SaaS, PaaS, ponuditi korisniku na jednom mjestu. Za korisnike to znači da sada mogu brzo i učinkovito nabavljati potrebne poslovne aplikacije i infrastrukturu, po principu koliko trebaju i točno kada trebaju. Isto tako, ovim modelom nastojimo maksimalno skratiti isporuku, pa su tako, primjerice, virtualni server ili virtualno računalo dostupni već za najduže 15 minuta. Prije je za nabavu servera bilo potrebno proći proceduru nabave koja je mogla trajati i do dva tjedna.“

Korištenje ICT Marketplacea iznimno je jednostavno, potreban je samo pristup Internetu te računalo ili tablet uređaj. Nema instalacije na računalu – sve aplikacije rade po modelu „click and run“, a jednom preuzeta aplikacija dalje se koristi s bilo kojeg uređaja, bilo kada i bilo gdje se nalazili. Aplikacije za desktop računala rade također i u offline načinu. Sve aplikacije i ICT usluge korisnici u potpunosti sami administriraju, a korisnička podrška Hrvatskog Telekoma dostupna im je 24 sata tijekom sedam dana u tjednu. Zahvaljujući ovoj usluzi poslovni korisnici se rješavaju briga oko instalacijskih CD-ova – nabavci, održavanju, zakrpama itd. Sve što im treba za njihov svakodnevni rad nalazi se na webu, udaljeno svega par klikova bez brige o licencama.

U trenutačnoj pilot fazi na ICT Marketplaceu HT-a, mogu se naći  iznimno popularne infrastrukturne usluge kao što su Cloud Računalo, Cloud Server te svjetski poznate aplikacije Spontania Video meeting, Spontania Classroom itd.

Cloud Računalo usluga je koja omogućava da korisnik svoje klasično računalo zamijeni onim u oblaku te mu pristupi s bilo kojeg uređaja i bilo kojeg mjesta. Virtualni server pak omogućava da potrebni server – u obimu koji korisniku najbolje odgovara – nabavi za samo 15-tak minuta i time ostvari znatne uštede. Spontania Video meeting koristi se za video konferencije dok aplikacija Spontania Classroom omogućuje on line učenje i edukacije zaposlenika.

Ponuda aplikacija u ICT Marketplaceu stalno će se obogaćivati, a u komercijalnoj ponudi sadržavat će najpopularnije i najrecentnije inačice poslovnih aplikacija i usluga za razne industrije. Naplata će se obavljati po principu „plati koliko potrošiš“ odnosno od trenutka aktiviranja do trenutka deaktivacije. Velika prednost ICT Marketplacea je što će svim poslovnim korisnicima, bez obzira kojom djelatnošću se bavili, omogućiti da pretražuju, isprobavaju i unajmljuju aplikacije u skladu s njihovim poslovnim procesima. To im donosi uštede budući da ih oslobađa velikih kapitalnih investicija i naposljetku donosi i veću učinkovitost u poslovanju jer se kompanije mogu bolje fokusirati na svoje temeljno poslovanje.

Svi zainteresirani za testiranje aplikacija i ICT usluga s Marketplacea trebaju samo popuniti obrazac koji se nalazi na službenim internetskim stranicama usluge te će dobiti inicijalno korisničko ime i lozinku s kojima će odmah moći početi koristiti uslugu.

Hrvatski Telekom je u partnerskom modelu otvorio mogućnost i domaćim programerima da svoje aplikacije ponude putem ove usluge čime će korisnici imati na raspolaganju aplikacije kreirane prema specifičnim potrebama lokalnog tržišta. Formular za sudjelovanje u ovome programu dostupan je na službenim stranicama .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.