HT ne smije kupiti Iskon!

Racunalo.com foto

U tu se akvizicijsku priču, naime, uključio nezavisni tržišni regulator čiji nam je predsjednik Gašper Gaćina jučer kazao da su pravnici agencije preuzeli taj predmet jer traže argumente kojima će spriječiti preuzimanje. Iskon je najveći konkurent HT-u na tržištu širokopojasnog interneta, koji je ujedno i najperspektivnija grana telekomunikacijskog biznisa.


To preuzimanje nema smisla i građanima bi poslalo iznimno ružnu poruku, nećemo ga dopustiti. Temeljna nam je zadaća da razvijemo tržište, a ne da ga uništimo. Operateri se na tržištu trebaju boriti kvalitetom i ponudom, a ne kupnjom konkurenata. Za sprečavanje kupnje imamo uporište u Zakonu o telekomunikacijama i Zakonu o upravnom postupku. Smatram i da je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja podbacila u ovom slučaju. Njezina je predsjednica preuranjeno kazala da nemaju zašto ocjenjivati preuzimanje, a suprotno je logici dopustiti ovakvu kupnju kazao je Gašper Gaćina.


U mjerodavnom Ministarstvu prometa i razvitka ističu da bi se prozvana Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja svakako trebala uključiti u ovu priču. Pomoćnik ministra Darko Dvornik smatra da je Gaćinina odlučna reakcija bila potrebna s obzirom na to da se HT-ovom kupnjom Iskona očito povećava tržišna koncentracija u uslugama širokopojasnog pristupa. U T-HT-u jučer nisu željeli komentirati najave Gašpera Gaćine jer, kažu, nisu dobili ništa službeno.
Izvor: Večernji list

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.