HT mreža spremna je za 4G LTE pametne telefone, a i pokrivenost signalom stalno se proširuje

Fotografija članka: HT mreža spremna je za 4G LTE pametne telefone, a i pokrivenost signalom stalno se proširuje

Mobilna širokopojasna 4G mreža Hrvatskog Telekoma u potpunosti je spremna za 4G pametne telefone. Uz super brzi prijenos podataka, korisnici će moći razgovarati i slati SMS poruke, javljaju nam iz HT-a.

Oglas

Rezultat je to višemjesečnih intenzivnih ulaganja u mrežnu infrastrukturu četvrte generacije. Mogućnost korištenja 4G pametnih telefona u svojoj mreži HT će komercijalno ponuditi vrlo skoro.

I dosad su korisnici imali prilike super brzo surfati na 4G mreži HT-a – uz Extreme Mobile net tarife koje omogućavaju prijenos podataka putem prijenosnih i tablet računala, a zahvaljujući ovom unaprjeđenju mreže HT će ponuditi i usluge koje će objediniti prijenos podataka, govora i SMS poruka.

“Korisnici su nam uvijek na prvome mjestu te nam je želja u što većem broju osigurati im uzbudljivo iskustvo koje ih očekuje na 4G pametnim telefonima. Za to je ključna odgovarajuća, pouzdana i dostupna infrastruktura. Korisnicima smo omogućili daleko najveću dostupnost brze 4G mreže u Hrvatskoj, veliki trud smo uložili i kako bismo ponudili najbolju kvalitetu razgovora, prijenosa podataka i SMS poruka. Visoka kvaliteta naše mreže jedan je od ključnih čimbenika koji omogućavaju vrhunsku razinu usluge kakvu HT pruža svojim korisnicima, zato redovito provodimo glasovna i podatkovna mjerenja. Ona pokazuju kako je naša mobilna mreža najbolja u Hrvatskoj u svim najvažnijim parametrima”, istaknuo je Boris Batelić, operativni direktor Sektora za razvoj sustava mreže i usluga HT-a.

Prema istraživanju Cisca, u svijetu će do 2016. godine podatkovni promet rasti po godišnjoj stopi od čak 78 posto. Na svjetskoj razini u 2016. mjesečni promet prijenosa podataka premašit će 10 eksabajta. To će potaknuti razvoj novih usluga koje će uvelike olakšavati život. Neke od tih usluga poput m-health, cloud usluga i televizije nove generacije kao što je MAXtv To Go već su sada poznate, no svoj će puni potencijal doživjeti tek u mreži četvrte generacije. Primjerice, pomoću mobilnog zdravstva (m-health) pacijenti će uobičajene kontrole nakon ozbiljnih operacija obavljati iz svog doma, bez potrebe za direktnim kontaktom s liječnikom i putovanjima.

HT ima najveću populacijsku pokrivenost 4G mrežom te kontinuirano radi na njenom proširenju. Prvi je u Hrvatskoj i među prvima u regiji i Europi, u komercijalni rad uključio 4G mrežu temeljenu na LTE tehnologiji. A prije nego će korisnicima ponuditi 4G napredne pametne mobilne telefone i usluge za 4G mrežu, u proteklih je nekoliko mjeseci osigurao široku dostupnost mreže. Velikim brzinama do 75 Mbit/s sada tako ima mogućnost surfati preko 50 posto Zagrepčana, te velik dio stanovnika Splita, Osijeka i Rijeke.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.