Hrvatski Telekom u prvih 9 mjeseci sa stabilnim prihodima i većom dobiti

Fotografija članka: Hrvatski Telekom u prvih 9 mjeseci sa stabilnim prihodima i većom dobiti

Hrvatski Telekom je objavio svoje nerevidirane konsolidirane rezultate za devet  mjeseci zaključno s 30. rujna  2016. godine.

Oglas

Stabilni prihodi uz povećanje neto dobiti i kapitalnih ulaganja, obilježili su poslovanje Hrvatskog Telekoma u prvih devet mjeseci tekuće godine. Ostvareni su prihodi u iznosu od  5,184 milijardi kuna što je za 0,1%  manje nego u  istom razdoblju 2015.  kada su iznosili  5,190 milijardi kuna.

U tri kvartala 2016.  zabilježen je rast operativne dobiti prije kamata, oporezivanja, deprecijacije i amortizacije (EBITDA prije jednokratnih stavki) za 0,6 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine.  EBITDA iznosi 2,112  milijardi  kuna uz EBITDA maržu od 40,7  %.

Neto dobit iznosi 752 milijuna kuna i veća je za 2,9 % u odnosu na devet mjeseci  2015.

Ulaganja u inovativne usluge i infrastrukturu

Kapitalna ulaganja povećana su u odnosu na isto razdoblje  prošle godine za 8,3% , na 977 milijuna kuna, s fokusom  na povećanje kapaciteta za širokopojasni pristup internetu i poboljšanje korisničkog iskustva.

Optički pristup u nepokretnoj mreži omogućen je  za 257  tisuća kućanstava, što je za oko 30 tisuća kućanstava više nego na kraju drugog tromjesečja.

Do kraja rujna 2016. besplatno su za dva do pet puta povećane brzine pristupa za gotovo 50%  korisnika širokopojasnog interneta.

Za 51% korisnika 4G mreže omogućena je brzina pristupa  do 225 Mbps  što je za 20 postotnih bodova više nego na kraju 2015. Pokrivenost u zatvorenom prostoru  4G mobilnom mrežom porasla je na 67,7 % populacije u usporedbi sa 65% na početku 2016.

Novi jedinstveni koncept usluga na telekomunikacijskom tržištu,  Magenta 1, koji je predstavljen u prvom polugodištu  2016.  prihvatilo je do kraja trećeg kvartala  više od 32.000 domaćinstava  što potvrđuje  da je HT ovom inovacijom pogodio njihove potrebe.

I u trećem kvartalu isporučili smo dobre financijske  rezultate.  Bilježimo porast broja  korisnika i rast u segmentu  mobilnog poslovanja, broadbanda, TV  i energije. Nastavili smo  s ulaganjima u mrežnu infrastrukturu i inovativne usluge, čime dodatno jačamo našu poziciju tehnološkog lidera na hrvatskom tržištu. Fokusirani smo i na daljnje poboljšanje korisničkog iskustva.

U trećem kvartalu predstavili smo i Ekonomski atlas HT-a, studiju socioekonomskog doprinosa koju je proveo zagrebački Ekonomski institut. Ta je studija pokazala da je HT najveći privatni investitor u Hrvatskoj u proteklih 5 godina, da ostvaruje 3 posto nacionalnog BDP-a te generira  27 tisuća radnih mjesta. HT je vodeća kompanija u Hrvatskoj po svom pozitivnom utjecaju na širu poslovnu i društvenu okolinu koja je svojim poslovanjem donijela najviše novostvorene vrijednosti za hrvatsko gospodarstvo.
– Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.