Hrvatski Telekom u LTE-Advanced mreži postigao rekord – 136Mbps!

Fotografija članka: Hrvatski Telekom u LTE-Advanced mreži postigao rekord – 136Mbps!

Prema Speedtest rezultatu kojeg ćete vidjeti u nastavku izgleda da je Hrvatski telekom zaista postigao do sada nezapamćenu brzinu od čak 136 Mbps u 4g LTE-A mreži.

Oglas

Hrvatski Telekom prvi je u Hrvatskoj uspješno testirao tehnologiju kombiniranja frekvencija u aktivnoj LTE telekomunikacijskoj mreži, postigavši brzinu prijenosa podataka od 136 megabita u sekundi. HT je tako postigao najveću brzinu u mobilnim mrežama u Hrvatskoj.

Testiranje je provedeno na užem području Varaždina, a HT je time još jednom potvrdio vodeću ulogu u inovacijama i razvoju među telekomunikacijskim operatorima u Hrvatskoj.

„Kombiniranje frekvencijskih nositelja (carrier aggregation) u LTE standardu jedna je od najnaprednijih funkcionalnosti u mobilnoj tehnologiji. Riječ je o rješenju koje omogućuje kombiniranje frekvencije od 1800 MHz i digitalne dividende na 800 MHz. Rezultat toga je dvostruka brzina prijenosa podataka u odnosu na dosadašnje korištenje LTE mreže. Iznimno smo zadovoljni testiranjem u Varaždinu i postignutim vršnim korisničkim brzinama od 136 Mbps, s obzirom da trenutačno kombiniramo dva pojasa po 10 MHz, a planiramo i daljnja poboljšanja“, komentirao je Goran Toplek, direktor Odjela za razvoj pristupnih mreža Hrvatskog Telekoma.

„Carrier aggregation“ jedno je od ključnih tehnoloških rješenja LTE-Advanced faze razvoja četvrte generacije mobilnih mreža (4G), čiju implementaciju planiraju svi dominantni operatori. Razvoj LTE korisničkih uređaja za široku uporabu ove funkcionalnosti u poodmakloj je fazi, no za masovniju komercijalnu dostupnost potrebno je još neko vrijeme.

Hrvatski Telekom je u travnju završio ukupnu modernizaciju radijske pristupne mreže, te i dalje nastavlja s implementacijom tehnologija koje će omogućiti ukupnu pokrivenost teritorija širokopojasnim uslugama i postupno povećanje podatkovnih brzina za korisnike.

Hrvatski Telekom u LTE-Advanced mreži postigao rekord - 136Mbps!

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.