Hrvatski Telekom otvorio Data centar vrijedan 62,5 milijuna kuna

Fotografija članka: Hrvatski Telekom otvorio Data centar vrijedan 62,5 milijuna kuna

Novi Data centar je HT otvorio u Zagrebu, a cijeli je projekt realiziran u suradnji s Grupom KONČAR. Unatoč i dalje prisutnoj krizi, HT će u 2014. godini uložiti više od milijarde kuna.

Oglas

Rezultat rada hrvatskih stručnjaka je jedan od najmodernijih Data centara u ovom dijelu Europske unije, u čijem se radu primjenjuju najviši tehnološki, ekološki i sigurnosni standardi.  Hrvatski Telekom u Data centru korisnicima nudi smještaj, daljinsko praćenje i upravljanje ICT infrastrukturom, što omogućava značajne uštede u poslovanju te siguran i optimalan rad opreme.

Svečanom otvorenju uz niz uzvanika prisustvovao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, koji je tom prilikom naglasio: „ICT je jedna od strateških industrija u Hrvatskoj, prepoznata kao takva u prijedlogu Industrijske strategije. Ovaj je projekt još jedan dokaz kako hrvatski stručnjaci i hrvatsko znanje mogu izgraditi najnaprednija tehnološka rješenja te čestitam svima koji su u njegovu realizaciju bili uključeni.“

„Izgradnja Data centra je jedna od najvećih investicija Hrvatskog Telekoma u strateški važan ICT sektor, a realizacijom ovog projekta HT nastavlja s investicijama u razvojne projekte. Tijekom 2014. godine investirat ćemo više od milijardu kuna te dodatno potvrditi poziciju jednog od važnih pokretača razvoja hrvatskog gospodarstva. Uz vodeću ulogu na području telekom usluga u Hrvatskoj, HT već nekoliko godina ostvaruje značajne rezultate u ICT segmentu, u kojem su prihodi prošle godine povećani za čak 25 posto u odnosu na godinu ranije. Danas je HT zajedno s COMBISOM vodeći pružatelj ICT usluga u Hrvatskoj te jedna od vodećih ICT tvrtki u regiji. Upravo ICT  ponuda jedan je od ključnih proizvoda s kojima planiramo daljnje širenje poslovanja u regiji i povećanje izvoza naših proizvoda i usluga“, izjavio je predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma, Davor Tomašković.

Energetsku infrastrukturu podatkovnog centra u cijelosti je izgradio KONČAR te isporučio elektroenergetsku opremu (transformatorsku i agregatsku stanicu, postrojenja srednjeg i niskog napona) i strojarsku opremu (sustave grijanja, hlađenja i klimatizacije). Osim KONČAR – Inženjeringa za energetiku i transport (KET), nositelja projekta, u projektu je sudjelovalo još pet Društava KONČARA.

Hrvatski Telekom otvorio Data centar vrijedan 62,5 milijuna kuna

„Ovaj je projekt značajan za KONČAR zbog suradnje s telekomunikacijskim sektorom i primjene vlastitog znanja inžinjera KONČARA u projektima vezanim uz nove tehnologije. KONČAR slijedi i primjenjuje svjetske trendove, a ovo je samo dio našeg djelovanja jer svoja znanja i iskustva u vođenju složenih projekata primjenjujemo u  područjima energetike, transporta, industrije te, kao u ovom slučaju, telekomunikacija i ICT-a. Bez stalnog razvoja ne bismo bili uspješni na svjetskom tržištu te mi je drago da to možemo primijeniti i u našoj zemlji.  Hrvatski Telekom je prepoznao naše znanje i mogućnosti. Otvoreni smo i za proširenje suradnje u razvoju i kreiranju zajedničkih ICT proizvoda koje imaju potencijal na hrvatskom i regionalnim tržištima“, rekao je Darinko Bago, predsjednik Uprave KONČARA.

Data centar HT-a projektiran je prema najboljim svjetskim standardima, a u sklopu prve faze uređeno je 450 kvadratnih metara serverskog prostora. Realizacijom druge faze bit će uređeno dodanih 450 kvadratnih metara serverskog prostora.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.