Hrvatski Telekom osvojio Global Telecom Business Award za implementaciju WebRTC rješenja

Fotografija članka: Hrvatski Telekom osvojio Global Telecom Business Award za implementaciju WebRTC rješenja

Nagrada koju je osvojio HT je osvojena u kategoriji Wireless Networtk Infrastructure. Inače, WebRTC rješenja primjenjuju se u inovativnim komunikacijskim servisima kao što je instrukcije.tv.

Oglas

Global Telecom Business Award 2014, prestižna svjetska nagrada za najinovativnije telekomunikacijske projekte, ove je godine, u kategoriji Wireless Network infrastructure Innovation, dodijeljena Hrvatskom Telekomu za implementaciju WebRTC rješenja na IMS tehnologiji. Na svečanoj dodjeli u Londonu, nagradu je preuzeo Žarko Klobučarević, član kreativnog HT-ovog tima koji je radio na projektu.

WebRTC je tehnologija koja omogućuje pružanje usluga govora, videa i poruka (na načelu chata) unutar aplikacija web preglednika, a nagrađeno je rješenje Hrvatski Telekom razvio u suradnji s projektnim partnerom Mavenir Systemsom. Primjena ove tehnologije predstavlja zamjetan iskorak u telekom industriji, dopuštajući svakom korisniku pristup komunikacijskim uslugama bez vlastitog klijentskog softvera ili aplikacije.

Hrvatski Telekom osvojio Global Telecom Business Award za implementaciju WebRTC rješenjaOvaj jednostavan, ali moćan komunikacijski alat ima mnoge primjene, a jedna je od njih, u ovoj testnoj fazi, uspješno realizirana na HT-ovoj mreži budućnosti – TeraStreamu. Riječ je o usluzi instrukcije.tv koja je obogaćena interaktivnom komunikacijom s dijeljenjem radne površine putem WebRTC tehnologije, čime se ne samo promovira ova tehnologije već i ideja interaktivnog eLearning korisničkog iskustva.

„Nagrada Global Telecom Business Award za inovaciju na svjetskoj razini veliko je priznanje cijelom timu koji je sudjelovao u realizaciji ove iznimno zanimljive ideje. Inovacija se odnosi, u tehničkom smislu, na virtualizaciju funkcionalnosti mreže u najnaprednijem tehnološkom okruženju TeraStream koncepta. Projekt je realiziran u svega nekoliko tjedana, zahvaljujući vizionarstvu marketinškog dijela tima te stručnosti i trudu svih uključenih u projekt“, izjavio je Nenad Šlibar, direktor Odjela za razvoj jezgrene mreže.

„Trenutačno se želimo fokusirati na implikacije koje WebRTC donosi u telekom industriji i maksimalno iskoristiti njegove prednosti koje utječu na jednostavniji način obavljanja poslovnih aktivnosti. Web bazirani klijent omogućuje nam da ubrzamo lansiranje određenih usluga kreirajući inovativno korisničko iskustvo za naše poslovne korisnike te im ponudimo visokokvalitetnu glasovnu i video komunikaciju baziranu na internetskoj tehnologiji”, izjavio je Jerko Dumanić, direktor Sektora za marketing poslovnih korisnika.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.