Hrvatski telekom (opet) kažnjen za kršenje hrvatskih zakona

Fotografija članka: Hrvatski telekom (opet) kažnjen za kršenje hrvatskih zakona

Nepravomoćna presuda Prekršajnog suda u Zagrebu donesena je nakon što je Hrvatski telekom HAKOM-ovom nadzorniku odbio dati na uvid dokumentaciju s internim podacima o parametrima i načinu izračuna troška kapitala. U skladu s tim Prekršajni sud u Zagrebu javno je objavio nepravomoćnu presudu kojom su Hrvatski telekom i odgovorna osoba u Hrvatskom telekomu proglašeni krivima za kršenje Zakona o elektroničkim komunikacijama.

Presuda je donesena jer je prilikom HAKOM-ovog stručnog nadzora Hrvatski telekom odbio dati na uvid dokumentaciju u kojoj se nalaze interni podaci o parametrima i načinu izračuna troška kapitala. Nakon provedenog prvostupanjskog postupka pokrenutog od strane HAKOM-a, Prekršajni sud u Zagrebu je Hrvatskom telekomu i odgovornoj osobi izrekao novčane kazne od ukupno 40.000 kuna.

S obzirom da se u konkretnom slučaju radi o teškoj povredi Zakona o elektroničkim komunikacijama, za koju je istim zakonom predviđena novčana kazna do milijun kuna,  izrečena kazna je relativno mala u usporedbi s težinom počinjenog prekršaja te u nedovoljnoj mjeri sankcionira ponašanje Hrvatskog telekoma, a koje usporava liberalizaciju tržišta elektroničkih komunikacija u Republici Hrvatskoj.

Podsjetimo se, prije dva dana HAKOM nam je dojavio kako je (76.770,00 kn) od strane Hrvatskog telekoma i time kršenje Zakona Republike Hrvatske. Činjenica je da je ova nova novčana kazna od 40.000 kuna kap u moru prihoda HT-a, no možda će se to više odraziti na imidž poslovanja tvrtke u Hrvatskoj. Situacija je tim zanimljivija jer smo jučer iz HT-a dobili informaciju kako su . Zaključke donesite sami.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.