Hrvatski Telekom i FER novim ugovorom osiguravaju najbolju razmjenu znanja iz područja STEM-a

Fotografija članka: Hrvatski Telekom i FER novim ugovorom osiguravaju najbolju razmjenu znanja iz područja STEM-a

Nova suradnja studentima omogućuje a realizaciju ideja na međunarodnom tržištu bez odlaska iz Hrvatske. Isto tako, veća je mogućnost za niz projekata namijenjenih studentima FER-a već od prve godine studija, uz stručno usavršavanje radnika HT-a kroz specijalističke seminare, radionice i predavanja.

Oglas

Hrvatski Telekom i Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER) potpisali su danas Ugovor o suradnji na pet godina, koja će studentima i zaposlenicima osigurati najbolju razmjenu znanja i prakse iz područja STEM-a (Science, Technology, Engineering and Mathematics ). Pored redovitog stručnog usavršavanja radnika HT-a te stipendiranja i mentorstva najboljih studenata viših godina, ugovorom se pruža i veća prilika za sudjelovanje na međunarodnim projektima, već u prvim godinama studiranja.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković, dekan FER-a Mislav Grgić i članica Uprave HT-a zadužena za ljudske resurse Marija Felkel.

Tehnološko liderstvo  jedna je od ključnih konkurentskih prednosti Hrvatskog Telekoma i prostor da  najkvalitetnijim ljudima iz područja STEMa ponudimo najbolje mjesto za rad, rast i razvoj. Za mlade ljude je, sigurno, iznimno važno što je rad u HT-u rad u međunarodnom okruženju. HT je dio DT Grupe, i naši su stručnjaci uključeni u brojne međunarodne projekte u kojima sudjeluju radeći u Hrvatskoj, ali imaju i mogućnost rada u drugim zemljama u kojima su kompanije – članice DT Grupe.

Ovim ugovorom nastavljamo suradnju s FER-om na još višem nivou. Kroz stručno mentorstvo najbolji studenti imaju priliku raditi s najboljim stručnjacima iz naše kompanije, ali i iz Europe. Najveću prednost za ove mlade ljude vidim u tome što im HT danas nudi mogućnost da realiziraju svoje ideje na međunarodnom tržištu bez odlaska iz Hrvatske, istovremeno koristeći najnapredniju tehnologiju uz osigurane resurse.
– Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma
Kompanija smo koja cijeni i nagrađuje znanje, a našem je poslovanju osobito zanimljivo STEM područje. Zato nam je važna dobra suradnja s FER-om, jer znanje i kompetencije koje studenti FER-a stječu imaju priliku primijeniti u našoj kompaniji radeći na tehnologijama budućnosti. Podržavamo ih u obrazovanju, osiguravajući prakse studentima za vrijeme studija, a upravo smo objavili i natječaj za stipendije u iznosu 3000 kn. I naše zaposlenike motiviramo da se kontinuirano educiraju kroz programe razvoja koje kompanija nudi. Jedan od njih je HT akademija, a oni koji to žele, mogu nastaviti svoje obrazovanje na doktorskom studiju FER-a ili specijalističkom studiju
– Marija Felkel, članica Uprave HT-a za ljudske resurse

HT će pružiti potporu znanstvenim i stručnim skupovima FER-a te studentskim aktivnostima, a predviđena je i suradnja u izvođenju nastave u dijelu izbornih kolegija koji obuhvaćaju informacijske i komunikacijske usluge i mreže.

Naš je fakultet već sa svojim Centrom karijera snažno angažiran u suradnji s gospodarstvom, a s Hrvatskim Telekomom pokrenuli smo i projekt HT STEM HUB, inkubator za poticanje razvoja vještina u STEM području. Ovim ugovorom proširujemo našu suradnju i pružamo nove prilike svojim studentima da se tijekom studiranja što bolje upoznaju sa stvarnim radnim okruženjem u vodećoj hrvatskoj kompaniji, kako bi odmah nakon diplomiranja mogli dati svoj puni doprinos razvoju cijelog gospodarstva.
– Mislav Grgić, dekan FER-a

Nakon potpisivanja Ugovora o suradnji održana je i panel rasprava FERovanje, gdje je na studentska pitanja odgovarao predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.