Hrvatski Telekom daje besplatnu edukaciju starijih građana o korištenju Interneta

Fotografija članka: Hrvatski Telekom daje besplatnu edukaciju starijih građana o korištenju Interneta

HT omogućava građanima da besplatno nauče koristiti računalo i Internet uz vodstvo stručnjaka. Pilot projekt provodi se u Zagrebu i Splitu, a građani se mogu prijaviti do početka travnja.

Oglas

Prema istraživanjima Hrvatskog Telekoma, sve je veći broj korisnika fiksnih usluga u potražnji za paketima koji će im dati još veći broj usluga i pogodnosti, a čak 30 posto svih novih korisnika broadbanda stariji su od 60 godina. Od toga, njih čak 50 posto nema adekvatan uređaj za korištenje interneta i ima strah od korištenja. Ipak, svaki peti korisnik fiksne telefonije odabrat će broadband liniju ako ponuda uključuje računalo ili tablet.

U skladu s time i strategijom za povećanje dostupnosti i korištenja brzog interneta, Hrvatski Telekom je u suradnji s Udrugom za edukaciju građana pokrenuo pilot-projekt besplatne edukacije za sve građane mlade duhom. U dva školska sata koliko traje edukacija, inženjer informatike polaznicima će demonstrirati rad na Windows operativnom sustavu, spajanje na Internet i wi-fi, kako koristiti e-mail, društvene mreže i ostale programe po njihovoj želji. Edukacije će se održavati u Zagrebu i Splitu, na satu je osigurana oprema, no polaznici mogu ponijeti i vlastiti tablet ili laptop. Više informacija o edukaciji može se saznati od djelatnika u najbližem zagrebačkom i splitskom T-Centru.

Činjenica je da su korisnici stariji od 60 godina rastuća potrošačka skupina, koja digitalnu povezanost vidi kao slobodu i prozor u svijet. Igraju igrice i koriste aplikacije s pomoću kojih najčešće traže financijske usluge i savjete, prate vremensku prognozu ili čitaju novine i komuniciraju s najbližima. Oni danas traže puno više od obične fiksne linije i upravo je za njih Hrvatski Telekom osmislio napredne pakete s dodatnim pogodnostima. HT ima posebne ponude za zlatne godine, koje nude neograničeno surfanje na novom tabletu, bezbrižne razgovore sa svog novog fiksnog telefona, uživanje u najboljem sportskom sadržaju i mnoštvu zanimljivih dokumentarnih filmova, informativnih i zabavnih emisija.

Poseban hit je paket „Neograničeni pozivi i Internet“, koji uključuje neograničene razgovore prema svim fiksnim i mobilnim mrežama unutar RH, neograničen internet promet te posebno prilagođeni tablet s instaliranim aplikacijama za čitanje novina i komunikaciju s najbližima. Paket „Neograničeni pozivi uz TV“ uključuje neograničene razgovore prema svim fiksnim i mobilnim mrežama, više od 80 TV kanala te fiksni telefonski uređaj za jednu kunu, dok paket „Halo Zovem sve“ sadrži 100 minuta prema svim fiksnim i mobilnim mrežama, mogućnost pristupa internetu  i mjesečni popust do 31 kn na cijenu HT električne energije.

Korisnicima sva tri paketa na raspolaganju su pouzdani HT tehničari kako bi prilikom instalacije strah od nepoznatog u potpunosti bio otklonjen.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.