Hrvatski rat između CroNightLifea i Spotia

Fotografija članka: Hrvatski rat između CroNightLifea i Spotia

Možemo reći kako je to hrvatska inačica Forsquarea,ali nije vezana samo uz mjesta, nego i uz događaje kako što su koncerti, predstave, promocije knjiga, za koje možete ostaviti svoje komentare i fotografije.

Iza ovoga servisa stoje četiri Splićana i jedan Dubrovčanin: Mateo Perak, Ivan Burazin, Nebojša Veron, Marijan Žitnik i Mislav Tomić. Ujedinili su snage, otvorili firmu Exploro i počeli sa radom. Njihov servis ubrzo je postigao brojne zapažene rezultate,kako i nagrade sa konferencija u Pekingu, Budimpešti, Bukureštu,Ljubljani i Beogradu.

Međutim ovih dana u priču se uključio i CroNightLife, odnosno njihovi autori iz tvrtke Kreativne aplikacije d.o.o., koji su angažirali zagrebački odvjetnički ured Vučetić sa optužbom da je ovaj servis njihova ideja  i da takav proizvod već postoji. Isti su kontaktirali organizatore konferencija TechCrunchDisrupt, StartupStandup i How-To-Web na kojima je Spotie bio prezentiran,te su im poručili da je splitski proizvod Spotie običan plagijat, što dakako ne ide u korist Hrvatskome ICT ugledu. U dopisu koji je poslan na nekoliko adresa između ostaloga stoji: “Predstavnici aplikacije Spotie tvrde da je autorstvo njihovo, a ja tvrdim da je autorstvo isključivo moje i Kreativnih aplikacija d.o.o., i to od 10. 3. 2011. godine… Za razliku od njih, mi naš projekt za sada sami financiramo i stoga polako razvijamo. Sada ima zamjetljiv oblik, on je u upotrebi i koristi ga cijeli svijet”

Velika je vjerojatnost kako će cijela stvar završiti na sudu, a Vi možete sami procijeniti dali je ideja o stvaranju Spotia ukradena od tvrtke Kreativne aplikacije d.o.o. ili njihova sličnost počiva samo na osnovnoj ideji ovih servisa.
 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.