Hrvatski model fiskalizacije APIS IT i Oracle će prodavati i u drugim zemljama

Fotografija članka: Hrvatski model fiskalizacije APIS IT i Oracle će prodavati i u drugim zemljama

Što god mislili o fiskalizaciji u Hrvatskoj, čini se kako je to ipak bio uspješan projekt i jedan od rijetkih koji funkcionira. Koliko je dobar, govori i podatak kako će ga APIS IT i Oracle prodavati i u drugim zemljama.

Oglas

Oracle Hrvatska d.o.o. i APIS IT d.o.o. potpisali su memorandum o razumijevanju kojim se otvara put zajedničkoj suradnji na implementaciji hrvatskog modela fiskalizacije u drugim zemljama. Ovim potpisom APIS IT čini iskorak u poslovanju nudeći svoje rješenje zemljama u regiji.

Memorandum, koji su potpisali Hrvoje Somun u ime APIS IT-a te Marin Tadić i Peter Fuzes iz Oraclea, definira se suradnju na promociji i prodaji projekta fiskalizacije na tržištima srednje i istočne Europe.

APIS IT je za potrebe Porezne uprave Republike Hrvatske razvio jedinstveni sustav online fiskalizacije u kojoj se računi registriraju u realnom vremenu. Ovaj sustav razvijen je na otvorenim standardima, te ga je moguće isporučiti i na Oracle tehnologiji zbog čega je ova tvrtka zainteresirana za nastavak suradnje.

Drago nam je da je Oracle prepoznao vrijednost ovog projekta i ponudio svoje kanale prodaje kojima možemo u drugim zemljama ponudit naš model fiskalizacije. APIS IT ima poslovna znanja iz pružanja rješenja za porezni sustav za koja vjerujemo da mogu biti od koristi poreznim upravama u drugim zemljama. Naša strategija je da rješenja razvijamo na otvorenim standardima te je ovaj memorandum nastavak našeg plana da otvaramo nove mogućnosti sa našim dobavljačima koji imaju prodajnu mrežu u svijetu. Za ovakav tip projekata je izvrsna izvozna prilika, ne samo zbog aktualne problematike smanjenja sive ekonomije uz pomoć fiskalizacije, nego i zbog načina na koji je fiskalizacija implementirana u Hrvatskoj. Naime, naš model je koncipiran tako da je otvorio prostor privatnom sektoru. Stoga i tvrtke koje se bave fiskalnim kasama sa zanimanjem prate svaku priliku gdje država može prodati ovaj model, pošto je to prilika i za njih da izvezu svoje fiskalne blagajne.
–  Hrvoje Somun, predsjednik Uprave APIS IT-a

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.