Hrvatska tvrtka Citus osvojila je zlatnu medalju za inovaciju u SAD-u

Fotografija članka: Hrvatska tvrtka Citus osvojila je zlatnu medalju za inovaciju u SAD-u

Na najvećoj američkoj izložbi inovacija i novih proizvoda, INPEX 2017 (Pittsburgh, SAD) hrvatska tvrtka Citus osvojila je zlatnu medalju za inovaciju BodyMeasures.

Oglas

BodyMeasures  je sustav za digitalno mjerenje ljudskog tijela, a sastoji se od 3D senzora, monitora i računala na kojem je instalirano BodyMeasures rješenje. BodyMeasures je inovativni softverski proizvod koji, u par sekundi, mjeri ljudsko tijelo (visinu, dužinu podlaktice, potkoljenice itd), što je značajno brže od svih dosadašnjih priznatih metoda, kojima je, za ta ista mjerenja, potrebno od 30-45 minuta.

BodyMeasures koristi 3D senzor Microsoft Kinect-a za prikupljanje podataka o objektu mjerenja/osobi, te upotrebom složenih algoritama analizira ljudsko tijelo, određuje mjerne točke i provodi mjerenje. Dodatna prednost u odnosu na druge metode je ta što se većina mjera, poput visine, mogu izmjeriti i u pokretu, bez da osoba stoji na mjestu. Prednost BodyMeasures je i ta što ne koristi slike osoba (nigdje se ne snimaju), nego se mjerenje obavlja u realnom vremenu, izračunom odgovarajućih dužina na tijelu i bilježenjem samo tih podataka, čime je zajamčena privatnost, anonimnost i sigurnost svake osobe/objekta mjerenja. Svi izmjereni podaci se spremaju u bazu podataka smještenu u cloud-u.

BodyMeasures karakterizira izuzetna lakoća upotrebe/korištenja svim dobnim skupinama, kao i osobama s invaliditetom, a samim korisničkim sučeljem se upravlja pokretom ruke/tijela bez potrebe za fizičkim dodirom ekrana, miša ili tipkovnice. Činjenica da nema nikakvog fizičkog dodira između korisnika i proizvoda (ekrana, miša, tipkovnice) čini BodyMeasures higijenskim, osobito u uvjetima gdje veliki broj osoba koristi ovaj proizvod. Zahvaljujući tom pristupu velike su mogućnosti primjene ovog rješenja u svim branšama i industrijama što ovu inovaciju čini novim kanalom komunikacije.

Tržište SAD-a je izuzetno zahtjevno u svim aspektima. Na INPEX-u svake godine dolazi veliki broj inovacija i konkurencija je i ove godine bila izuzetno velika. I kada se sve to uzme u obzir izuzetno sam ponosan na osvojenu zlatnu medalju za inovaciju BodyMeasures. Ova nagrada rezultat je rada cijelog Citus tima i izuzetno sam ponosan na njega. Ovom prilikom želim se zahvaliti timu s KIF-a na čelu s prof. dr. sc. Marjetom Mišigoj-Duraković, koji su sudjelovali u projektu i čije su nam znanje i stručnost bili od velike pomoći.
– Tomislav Bronzin vlasnik tvrtke Citus
Rad na BodyMeasures projektu  bio je izazov i iznimno iskustvo za cijeli istraživački tim Laboratorija za kinantropometriju KIF-a.  Sustav predstavlja veliki doprinos i napredak u razvoju i primjeni digitalne antropometrije.
– prof. dr. sc. Marjeta Mišigoj-Duraković s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu

Citusov tim, u proteklih 18 godina, diljem svijeta osvojio je preko 50 nagrada za inovacije koje je pretvorio u uspješne proizvode.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.