Hrvatska pošta dobila odobrenje za izgradnju središnjeg logističkog centra

Fotografija članka: Hrvatska pošta dobila odobrenje za izgradnju središnjeg logističkog centra

Na održanoj sjednici Nadzornog odbora Hrvatske pošte, donesena je odluka o pokretanju izgradnje središnjeg logističkog centra. Tim projektom Hrvatska pošta ostvaruje preduvjete za nastavak restrukturiranja te razvoj novih usluga. Financiranje projekta realizirat će se stavljanjem u funkciju odnosno iskorištavanjem potencijala kojeg Hrvatska pošta posjeduje u nekretninama. Hrvatska pošta neće prodavati svoje nekretnine već će njihovim stavljanjem u najam te ulaganjima u imovinske fondove osigurati prihode i iz tog trenutno neiskorištenog segmenta. Na jučer održavnoj sjednici Uprava Hrvatske pošte je informirala članove nadzornog odbora o slanju neobvezujuće ponudu za kupovinu tvrtke City ex d.o.o. dok su na sjednici doneseni i zaključci u kojima se poziva nadležne institucije na kontrolu poštivanja Zakona o poštanskim uslugama.  

Izgradnjom središnjeg logističkog centra Hrvatska pošta će tržištu ponuditi cijeli opus novih usluga te povećati kvalitetu sadašnjih čime će doći do povećanja ukupnih prihoda tvrtke. Novi središnji logistički centar će također dovesti i do smanjenja ukupnih troškova poslovanja, a koja se slijedom trenutnih proizvodnih procesa više ne mogu smanjivati. Ukupna investicija u izgradnju novog središnjeg logističkog centra, prema prvim procjenama, iznosit će  oko pola milijarde kuna, a slijedom povećanja broja usluga, povećanja ukupnih prihoda te smanjenje troškova povrat investicije realizirat će se u razdoblju od pet godina. 

«Novi logistički centar je jezgra daljnjeg razvoja Hrvatske pošte. Nužno je pokrenuti ulaganja koja će omogućiti daljnji rast prihoda i profita tvrtke te osnažiti njenu tržišnu poziciju. Bez ovakvog logističkog centra Hrvatska pošta će teško zadržati svoju poziciju na tržištu te neće biti sposobna krenuti u razvoj suvremenih novih poštanskih usluga kao što su hibridna pošta, logistička baza podataka, direktni marketing, neadresirane pošiljke te brojnih drugih novih usluga» – kazao je Robert Jukić, predsjednik Uprave Hrvatske pošte te nastavio kako će u razdoblju od slijedećih 8 godina Hrvatska pošta zahvaljujući središnjem logističkom centru povećati svoje prihode za više od jedne milijarde kuna.
«U slučaju daljnjih neulaganja i zaustavljanja započetih promjena Hrvatska pošta bi se morala pomiriti sa smanjenjem prihoda, gubitkom tržišta te u konačnici, slijedom tih promjena, smanjenjem broja zaposlenih» – zaključuje Jukić.

Zahvaljujući reorganizaciji, Hrvatska pošta je prekinula dugogodišnje razdoblje poslovanja s gubitkom iz osnovne djelatnosti. U 2009. godini, usprkos nepovoljnoj gospodarskoj situaciji, ostvareno je 167 milijuna kuna dobiti iz osnovne djelatnosti, poštanski prihodi povećani su za 17%, a ukupni prihodi za gotovo 9%, dok su rashodi smanjeni za 4%. Završena je i prva faza optimizacije broja djelatnika te je 2000 djelatnika iz administracije prebačeno u operativu.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.