Hrvat u finalu za najveću svjetsku Internet nagradu – treba i tvoj glas!

Fotografija članka: Hrvat u finalu za najveću svjetsku Internet nagradu – treba i tvoj glas!

Projekt pod nazivom FeedSpeaker (online news reader za slijepe osobe), koji je Sekelj izradio u sklopu Master kursa na fakultetu, već je bio i jedan od osvajatelja .

Sad s istim projektom u finalu SxSW (South by Southwest) Interactive i ima šansu osvojiti glavnu nagradu u studentskoj kategoriji, a .

"Ovo je prilično velika stvar – u interaktivnoj branši je SxSW skoro pa ko osvojeni Oscar za film", rekao je Veljko Sekelj, koji drugi tjedan leti za Texas na finale.

FeedSpeaker je prvi je online-only prototip news readera za slijepe osobe tj. koristi prepoznavanje govora za navigaciju, a potom text-to-speech (TTS) da bi vijesti pretvorio u audio.

Inače, s Veljkom se poznajemo i osobno, kada je bio gost u emisiji "Radio računalo" na Županijskom radiju Varaždin kada smo govorili o projektima Varaždin 2000 i Varaždin Interactive. Veljko, želimo ti puno sreće i klikova!!!

U konkurenciji tvrtki poput Groupon, TED i sličnih, svaki glas za hrvatski proizvod je dobrodošao, a glasati za FeedSpeaker možete na:

O samom FeedSpeakeru najbolje će reći sama video prezentacija, a Veljko će nam se javiti i iz Texasa s dojmovima.

Izvor: 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.