HP već petnaest kvartala vodeći u isporučivanju poslužitelja

Racunalo.com foto

HP je, osim toga, za kalendarsku godinu 2005. u odnosu na isto razdoblje prethodne godine ostvario i značajan porast prihoda od poslužitelja x86 (do 16,1%) i poslužitelja utemeljenih na procesorima Intel® Itanium® 2 (EPIC) (do 75%).
“Te su brojke odraz našeg uspješnog poslovanja u četvrtom tromjesečju, kao i vrijednosti koju naš poslužiteljski portfelj pruža korisnicima”, izjavio je Mark Hudson, potpredsjednik marketinga HP-ovog odjela Enterprise Storage and Servers. “Ujedno su i dokaz našeg neprestanog i snažnog poticanja razvoja na području poslužitelja HP Integrity, dosljedno dobrih rezultata na području standardiziranih poslužitelja, uključujući i Intelove i AMD-ove platforme, kao i odličnih postignuća u svim aspektima arhitektura i operacijskih okruženja koje korisnici najčešće odabiru.”


U svojem je globalnom izvješću analitičarska tvrtka istaknula i sljedeće:
• U brzorastućem segmentu poslužitelja utemeljenih na procesorima x86-64, koji sada čini gotovo 80%  ukupne potrošnje na poslužitelje x86, HP je zauzeo prvo mjesto po prihodima i broju isporučenih jedinica i tako prestigao IBM, Dell i Sun te tijekom kalendarske godine povećao svoj udio u prihodima na 37% .
• HP je ponovo zauzeo prvo mjesto po broju isporučenih jedinica poslužitelja x86 i prihodima od njih, stopom rasta (16,1%) u odnosu na isto razdoblje prošle godine premašujući stopu rasta tržišta tijekom kalendarske godine 2005. i uzimajući tržišni udio IBM-u. Ovo je 38. tromjesečje za redom u kojem HP drži najveći tržišni udio na području poslužiteljske obitelji HP ProLiant(2).
• HP-ov prihod od plošnih poslužitelja x86 porastao je za 81% u kalendarskoj godini 2005. pa je tako njegov tržišni udio u prihodima na tom području iznosio 34,9%.
• Poslužitelji HP Integrity s procesorima Itanium 2 prvi su po prihodima i broju isporučenih jedinica na svjetskom tržištu EPIC poslužitelja te su tijekom kalendarske godine 2005. ostvarili porast u prihodima od 75% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
• HP je tijekom kalendarske godine 2005. zauzeo prvo mjesto po globalnim prihodima od poslužitelja za UNIX visoke klase(3) te je u odnosu na isto razdoblje prošle godine ostvario značajno povećanje tržišnog udjela u iznosu od 5%. 
• HP je zauzeo prvo mjesto po ukupnom broju isporučenih jedinica za Linux, koji je tijekom kalendarske godine 2005. porastao 25,1% u odnosu na isto razdoblje prošle godine te je zadržao vodeću poziciju po broju isporučenih poslužitelja x86 za Linux i prihodima od njih, pri čemu je po broju isporučenih jedinica u odnosu na isto razdoblje prošle godine ostvario rast od 27,1%.
• HP je tijekom kalendarske godine 2005. zauzeo prvo mjesto po broju isporučenih poslužitelja za Windows i na tome ostvarenim prihodima koji su rasli brže od tržišta.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.