HP ubrzava usvajanje cloud računarstva za tvrtke i davatelje usluga

Racunalo.com foto

HP ubrzava usvajanje cloud računarstva za tvrtke i davatelje usluga

Istraživanje provedeno u ime HP-a pokazuje da više od 90 posto izvršnih donositelja poslovnih odluka vjeruju da će poslovni ciklusi nastaviti biti nepredvidivi slijedećih nekoliko godina. Kao rezultat toga 75 posto ispitanih voditelja informatičkih odjela priznaju potrebu za ulaganjem u fleksibilniju tehnologiju, mogućnost da se ona brzo poveća ili smanji te za bržim komuniciranjem s tehnološkim partnerima.

HP rješava ovu potrebu novim nizom ponuda koje omogućuju tvrtkama i davateljima usluga da uklone prepreke i ubrzaju vrijeme do uživanja u prednostima usvajanja cloud računarstva.  Ove ponude obuhvaćaju slijedeće ključne prednosti:
• elastičnost – brzo reagiranje na promjenjive poslovne potrebe kontinuiranim i automatiziranim osiguravanjem cloud i fizičke usluge;
• kontrola troškova – optimiziranje i postizanje predvidljivosti troškova osiguravanjem da su resursi cloud računarstva “optimalne veličine” kako bi podržali promjenjive poslovne potražnje te
• smanjivanje rizika – smanjivanje ručnih grešaka, neusklađenosti i izgubljenog poslovnog vremena putem osiguravanja automatizirane usluge.

“Nema sumnje da je cloud radikalna, inovativna tehnologija koja obećava poduzećima svih veličina brzinu i okretnost pokretanja s resursima i veličinom poduzeća”, rekao je Frank Gens, prvi potpredsjednik i glavni analitičar IDC-a. “Međutim, usvajanje je ograničeno nesigurnostima koja okružuju rizike i nagrade. Korisnici žele jamstvo i siguran put do usvajanja cloud-a koji će se usmjeriti na rješavanje potencijalnih rizika sigurnosti, učinka i dostupnosti, dok osigurava jasan povrat investicije.”

Svojim novim ponudama HP će:
• pomoći tvrtkama da usmjeravaju cloud usluge i upravljaju njima korištenjem HP Operations Orchestration i HP Cloud Assure za kontrolu troškova; te
• omogućiti davateljima usluga da pruže cloud usluge s rješenjem HP Communications as a Service.

HP rješenja za tvrtke
HP Operations Orchestration automatizira osiguravanje usluga unutar postojeće infrastrukture bilo fizičke, virtualne ili one temeljene na cloud-u. Tvrtke mogu jednostavno povećati kapacitet putem integracije na principu “plaćanja troškova kako se pojavljuju” s Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) uslugom koja omogućuje brz odgovor na promjenjive poslovne uvjete.

HP Cloud Assure za kontrolu troškova jamči korisnicima cloud-a optimiziranje troškova istog te postizanje predvidivosti potrebne kako bi se mogla ostvariti odgovarajuća ušteda. Ovo rješenje omogućuje korisnicima cloud-a da “postignu optimalnu veličinu” infrastrukture primjerene njihovim potrebama, osiguravajući da su sve razine usluga pokrivene najoptimiziranijim i najpredvidivim troškom.

HP-ovo rješenje za davatelje telekomunikacijskih usluga
HP Communications as a Service (CaaS) je cloud program koji omogućuje davateljima usluga da ponude malim i srednjim poduzećima usluge na bazi outsource-inga. HP CaaS pomaže davateljima usluga da generiraju prihod vezan uz poduzeće nudeći korisnicima jeftin i niskorizičan način usvajanja cloud usluge.

HP CaaS uključuje agregiranu platformu, četiri integrirane komunikacijske usluge HP-a i trećih strana, kao i fleksibilnost dodavanja drugih usluga na zahtjev.

“Voditelji informatičkih odjela razumiju potencijalne poslovne pogodnosti cloud računarstva, ali im predstavlja problem način na koji se može najbolje upravljati rizicima vezanim uz usvajanje.”, rekao je Thomas E. Hogan, izvršni potpredsjednik HP-ovog odjela Software and Solutions. “Nova HP-ova rješenja pomažu ocijeniti i smanjiti tu zabrinutost, povećavajući poslovnu vrijednost uklanjanjem prepreka usvajanja vezanih uz trošak i učinak.”

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.