HP tehnologija korištena u 3D filmu Megamind (MaksimUm)

Fotografija članka: HP tehnologija korištena u  3D filmu Megamind (MaksimUm)

U „MaksimUmu“, priči o superheroju s novim i neočekivanim zapletom,  gledatelji će iskusiti impresivan niz 3-D efekata, od lasera i magnetskih polja do blještavih svjetlosnih efekata. Ta je inovativna animacija dijelom bila moguća zahvaljujući snazi radnih stanica HP Z800, koje su korištene za dizajniranje elemenata u filmu, uključujući milijun likova u gomili te kretanje plašteva superheroja. Osim radnih stanica, tvrtka DreamWorks Animation koristila je i poslužitelje HP ProLiant, te rješenja za skladištenje podataka i umrežavanje.

Zahvaljujući poboljšanim performansama radnih stanica HP Z800, koje su omogućile brze Intelove procesorske jezgre te memorija i opcijski diskovi, kreativci studija DreamWorks Animation puno su brže upravljali svojim kreacijama. To je značilo i da su  imali više vremena za osmišljavanje i uvođenje novih efekata te raskošne animacije.

„Nešto ranije ove godine HP-ova je tehnologija pomogla oživjeti maštovita rješenja naših animatora u dva 3-D hita ‘Shrek Forever After’ i ‘Kako izdresirati zmaja’, stoga su HP-ove radne stanice bile prirodan izbor za daljnje istraživanje granica kreativnosti u ‘MaksimUmu’,“ istaknuo je Derek Chan, čelni čovjek poslovne jedinice Digital Operations u tvrtki DreamWorks Animation. „Radne stanice HP Z800+ do 50 posto su brže od prethodnih modela. Zahvaljujući toj činjenici naša je kreativnost porasla, a animatori su se usredotočili na ono što je zaista važno – detalje svojih kreacija – a ne na IT rješenja.“

„DreamWorks Animation neprekidno pomiče granice inoviranja u animaciji kako bi nastavio izazvati i angažirati gledatelje na nove načine. Na sličan način i mi u HP-u nastojimo podići snagu i performanse naše tehnologije na sljedeću razinu kako bismo našim korisnicima pružili alate koji im trebaju da oslobode svoju kreativnost i ostvare sve zamišljeno,“ izjavio je Jim Zafarana, potpredsjednik i generalni direktor poslovne jedinice Global Business Unit, Workstations HP. 

Uspjehu animiranog filma „MaksimUm“, čija je realizacija zahtijevala suradnju stotine umjetnika preko višebrojnih stranica, doprinijele su i pogodnosti paketa rješenja HP Visual Collaboration, koji uključuje naprednu uslugu telepresencea,  te rješenja za komunikaciju putem video konferencija  koja su zajednički razvili HP i DreamWorks Animation. Zahvaljujući komunikaciji putem video konferencija u realnom vremenu, u konferencijskim su se sobama održavali smisleni i produktivni sastanci bez potrebe za ičijim putovanjem, što je bio jedan od ključnih alata za redatelje, umjetnike i inženjere.

„MaksimUm“ je prvi animirani film tvrtke DreamWorks Animation s fotografijom visokog dinamičkog raspona (High Dynamic Range), koju karakterizira vizualno bogatstvo kakvo nije ranije viđeno u produkciji tvrtke DreamWorks Animation. Tu razinu vizualizacije omogućili su zasloni HP DreamColor, koji prikazuju milijardu boja, a poznati su po golemoj vizualnoj kvaliteti te konzistentnim, preciznim rezultatima bez obzira o kojem se koraku u produkcijskom procesu radilo.

Zanimljive činjenice o „MaksimUmu“ u 3D-u
– Tijekom snimanja filma potrošeno je više od 50 milijuna sati rasteriziranja putem CPU
– „MaksimUm“ je iskoristio više od 100 TB prostora za skladištenje podataka
– Razvijeno je ukupno 320 odjevnih kombinacija
– Koliko kapljica kiše tvori pljusak? Gotovo 700,000
– U filmu se u masovnim scenama pojavljuje više od milijun likova

O animiranom filmu "MaksimUm"
Svijet superzlikovca MaksimUma postaje besmislen nakon što ovaj ubije svog suparnika, superheroja Metromana. MaksimUm tada odlučuje sam stvoriti suparnika po imenu Titan. Međutim, umjesto da svoje moći iskoristi za dobro, Titan odlučuje uništiti svijet. Superzlikovac i superheroj zamjenjuju uloge i po prvi puta dotada MaksimUm je prisiljen spašavati svijet.

I na kraju mala "pikanterija". U sinkronizaciji filma na hrvatski jezik, osim poznatih hrvatskih glumaca (Ozren Grabarić, Lana Jurčević i Igor Mešin), svoj je glas gradonačelniku Metrograda posudio gradonačelnik Zagreba – Milan Bandić. Ne vjerujete? Evo vam pa gledajte :)

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.