HP t200 Zero Client for MultiSeat – rješenje za dijeljenje računala

Fotografija članka: HP t200 Zero Client for MultiSeat – rješenje za dijeljenje računala

Tvrtka HP je predstavila uređaj HP t200 Zero Client for MultiSeat, prvi takve vrste u industriji. Spomenuto rješenje omogućuje dijeljenje istog računala i dolazi s opcijom povezivosti preko USB-a ili Etherneta. Tvrtkama i poduzetnicima daje fleksibilnost koja je potrebna da bi se na jedno računalo dodalo više korisnika, i to po cijeni koja je tek djelić one po korisniku uobičajenih osobnih računala. 

HP je novi uređaj predstavio na sajmu Small Business Expo 2011 u New Yorku. Inače, HP t200 Zero Client je PnP uređaj osmišljen kako bi omogućio cjenovno povoljnu nadogradnju i širenje te jednostavno pokretanje i korištenje. Osim toga, donosi dobro poznato računalno okruženje, zahvaljujući operativnom sustavu Windows®, i to za najviše 15 različitih korisnika bez potrebe za dodatnim računalima. Uređaj je namijenjen malim i srednjim poduzetnicima, obrazovnim i pozivnim centrima,  školama, medicinskim institucijama, proizvodnim pogonima te ostalim organizacijama u kojima nekoliko zaposlenika dijeli isti radni prostor.

„Uređaj HP t200 Zero Client omogućuje dodatnu proširivost  našeg rješenja za dijeljenje računala HP MultiSeat Solution, čime ono postaje savršeno ne samo za male poduzetnike i učionice, već i za sektore edukacije, zdravstvene zaštite i proizvodnje,“ izjavio je Jeff Groudan, direktor HP-ove poslovne jedinice Worldwide Thin Clients. „Kao svjetski predvodnik u industriji tankih klijenata, HP nastavlja s izumima jednostavnih, fleksibilnih i cjenovno povoljnih tankih klijentskih rješenja koja omogućuju bogato i produktivno korisničko rješenje.“

Prema izvješću agencije IDC, HP je u drugom kvartalu ove godine ostvario vodeću poziciju u segmentu tankih klijenata, istovremeno zadržavši vodeću poziciju na svjetskom tržištu.

Jednostavan, povoljan i učinkovit
HP t200 Zero Client  osmišljen je kako bi omogućio brzu i inovativnu produktivnost. Zahvaljujući spomenutom uređaju, nekoliko se korisnika može vrlo jednostavno spojiti na jedno jedino računalo HP Compaq ms6200 Series Desktop, i to preko USB-a (ako se radi o istim ili fizički bliskim radnim okruženjima) ili preko Etherneta (ako se radi o udaljenim radnim okruženjima).

Za razliku od konkurentskih rješenja, rješenje HP MultiSeat Solution jednostavno se pokreće i koristi te ne zahtijeva otvaranje računala kako bi se instalirale kartice za proširenje. Svako rješenje HP MultiSeat Solution dovoljno je jednostavno za mala, neregulirana IT okruženja, te dovoljno snažno za robusnu poslovnu produktivnost. Osim toga, vrlo lako i brzo se instalira zahvaljujući alatima s „čarobnjakom“ za instalaciju .

Uređaj HP t200 Zero Client neznatno je veći od špila karata te troši tek 3 W energije ako se spaja preko USB-a, čime zapravo smanjuje troškove  energetske potrošnje.

HP t200 Zero Client dolazi s Microsoftovom licencom za operativni sustav (OS) MultiPoint Server 2011 koji omogućuje potpunu kompatibilnost s najnovijim OS-om, sigurnosnim zakrpama i najnovijim podacima. Osim toga, HP pruža cjelokupnu podršku koja se odnosi na cijelu ponudu.

Cijena i dostupnost
Uređaj HP t200 Zero Client for MultiSeat u Hrvatskoj je dostupan od ovog mjeseca, i to po početnoj cijeni od 850 kuna s PDV-om.

HP t200 Zero Client for MultiSeat - rješenje za dijeljenje računala

HP t200 Zero Client for MultiSeat - rješenje za dijeljenje računala

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.