HP srezao troškove upravljanja identitetima korisnika paketom OpenView Identity Management

Racunalo.com foto

“HP-ov praktičan, automatiziran pristup upravljanju identitetima omogućuje korisnicima i do 68% uštede na troškovima upravljanja korisnicima i gotovo 50% uštede na troškovima cjelokupne IT podrške”, izjavio je Andy Isherwood, potpredsjednik i generalni direktor HP-ova odjela Software Business za područje Europe, Bliskog istoka i Afrike. “Naš paket IdM omogućuje tvrtkama i ustanovama strukturiranje poslovnih usluga prema modelima procesa i organizacija iz stvarnog svijeta te nudi konkretan povrat ulaganja u obliku povećane produktivnosti i smanjenih troškova IT administracije.”
Osim toga, u nedavnom je istraživanju tvrtke Bloor Research HP okarakteriziran kao vizionar na tržištu upravljanja identitetima, koji čvrsto drži svoje mjesto zahvaljujući izrazitim mogućnostima nabave, prijenosa identiteta i revizije kojima se zadovoljavaju potrebe korisnika u nizu sektora, uključujući financije, telekomunikacije, državnu upravu i proizvodnju.
HP-ov paket IdM automatizira kontrolu korisnika i njihovih odnosa s informacijskim tehnologijama te tako sinkronizira poslovne procese i IT usluge. Rješenje se ne ograničava samo na korisnički pristup i sigurnost, već se integrira u druga strateška područja, na primjer upravljanje IT uslugama (IT Service Management, ITSM) i upravljanje softverskim konfiguracijama, uz istodobnu podršku za arhitekturu usmjerenu pružanju usluga (Service Oriented Architecture, SOA).
Sljedeći uspjesi koje su u posljednje vrijeme ostvarili korisnici potkrepljuju ta postignuća:
Finska telekomunikacijska tvrtka Elisa sklopila je s HP-om ugovor o osiguravanju podrške za njezina nastojanja da smanji operativne troškove i istodobno poboljša razinu usluga za korisnike putem svoga internetskog portala. Korisnici su sada u mogućnosti ocijeniti razinu Elisinih usluga i ponude proizvoda izravno s interneta, bez potrebe za pozivima službi za korisnike.
Mika Vainio, direktor Elisinog odjela ITC usluga, ovako je komentirao HP-ovo rješenje: “HP-ov proizvod Openview IdM ključan je pokretač ovog projekta. Omogućuje nam da ponudimo siguran pristup portalu za podršku korisnicima, koji nudi višu i bržu razinu usluga, a istodobno smanjuje troškove i povećava našu konkurentnost na tržištu.”
Siemens Transportation Systems (STS), njemački dobavljač gotovih rješenja za masovni prijevoz i aplikacije, surađuje s HP-om na podršci za siguran, pravovremen i pouzdan pristup informacijama od ključne važnosti na svim razinama globalne mreže korisnika, zaposlenika, partnera i dobavljača. Zahvaljujući paketu HP OpenView IdM, STS je poboljšao svoje globalne sigurnosne standarde, smanjio radno opterećenje administratora i znatno smanjio tvrtkine ukupne troškove posjedovanja.  
“Ovo za nas predstavlja u potpunosti pozitivno iskustvo”, izjavio je Wolfgang Gries, direktor STS-ova odjela za informacijsko-komunikacijske tehnologije. “Naše se upravljanje intranetskim i ekstranetskim korisnicima, što obuhvaća sedamdesetak web-aplikacija, danas u potpunosti odvija na proizvodima HP OpenView IdM i sve funkcionira besprijekorno.”
NOB Cross, poznata nizozemska tvrtka za multimedijske usluge i proizvodnju rješenja za javno emitiranje, sklopila je partnerstvo s HP-om u nastojanju da eliminira ovisnost o tradicionalnim videotrakama stvaranjem digitalne platforme za arhiviranje i upravljanje sadržajima.
HP je osigurao SAN infrastrukturu od ključne važnosti radi omogućivanja brzog pristupa i digitalnog strujanja za postojeće programske sadržaje, kao i rješenja HP OpenView IdM (uključujući mogućnost jednokratne prijave putem weba, a time i optimiziranog iskustva rada na sustavu) te HP-ove integracijske servise.
Rezultati te suradnje uključuju brži pristup programskim sadržajima i arhiviranim materijalima, jedinstven i sveobuhvatan pregled informacijskih resursa, povećanu pouzdanost i učestalost izrade ključnih sigurnosnih kopija, manji gubitak kvalitete od onoga na tradicionalnim videotrakama te pružanje mogućnosti NOB-u da iskoristi sve veću potražnju za strujećim sadržajima i drugim novim metodama distribucije.
A kada je Okružno vijeće Stockholma, Stockholms Lans Landsting (SLL) (Švedska), trebalo portal s jedinstvenim pristupom za sve svoje aplikacije iz sustava zdravstvene skrbi, obratilo se HP-u. Tehnologija pomoću koje je ostvaren taj važan projekt obuhvaća proizvode Openview IdM, HP-ove usluge savjetovanja i integracijske servise te poslužitelje Integrity. Prednosti koje donosi ta implementacija obuhvaćaju smanjene troškove, jednostavnije radno okruženje, manje administracije i smanjenu potrebu za održavanjem.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.