HP Split X2 Hybrid u prodaji preko bare za 750$, stiže li i u Hrvatsku?

Fotografija članka: HP Split X2 Hybrid u prodaji preko bare  za 750$, stiže li i u Hrvatsku?

Novi HP Split X2 hibrid, odnosno mješanac između tableta i prijenosnog računala ovih se dana pojavio na američkom tržištu. Radi se o većem bratu modela HP Envy X2 kojeg smo testirali.

Oglas

HP Split X2 je doslovno nasljednik modela HP Envy X2, tako da predstavljaju u kompaniji. Zanimljivo je kako je nastao. Naime, korisnicima se svidio još uvijek aktualni model Envy X2, no mnogi su osjetili kako im za “žešći” rad nedostaje procesorske snage, a još više prostora na disku. U HP-u su osluškivali zapažanja korisnika i napravili hibridni prijenosnik koji je po svim karakteristikama doslovni nasljednik Envy X2 hibrida.

Naime, ovaj se koncept pokazao kao vrlo praktičan jer ste u jednoj cijeni dobili dva vrlo korisna uređaja – s jedne se strane ponaša kao pravo prijenosno računalo, a s druge strane možete odvojiti ekran i koristiti ga kao tablet uređaj na Windows 8 operativnom sustavu. I dalje mislimo kako će se HP Split X2 najviše svidjeti poslovnim korisnicima, no ovoga puta ima i snagu koja će zadovoljiti i one zahtjevnije. Da, moći ćete igrati i video igre.

Zavirimo i u hardversku konfiguraciju. HP Split X2 radi na Intel Core i3 procesoru 3. generacije (Ivy Bridge) na 1,4 GHz, a dolazi uz integriranu Intel HD 4000 grafiku koja će prilično solidno odraditi svoj posao. U konfiguraciji ćete dobiti i 4 GB RAM-a, te SSD disk od 128 GB, a možete odabrati i sporiji ali veći tvrdi disk od 500 GB. Ekran je također veći, 13,3 inčni i HD rezolucije od 1366×768 točaka. Sve su ovo karakteristike koje su osjetno bolje od od Envy X2 hibrida.

HP Split X2

Što se težine tiče, sam ekran/tablet je težak oko 1 kilograma, a ukupna težina s tipkovnicom je oko 2,2 kilograma. Nešto je i deblji od Envy X2, debljine je oko 2,28 centimetara. Ugrađeni su HDMI video izlaz, 1x USB 2.0 i 1x USB 3.0 ulaz. Zanimljivo je da ima i dvije baterije – jedna u tabletu a jedna u tipkovnici, ukupno ima autonomiju od 10-11 sati.

HP Split X2 hibrid se u Americi prodaje po vrlo primamljivoj cijeni od 750$. Usporedbe radi, u Americi Envy X2 košta 650$. Ako povučemo paralelu u Hrvatsku, Envy X2 se službeno prodaje po 6.999 kuna (iako smo pronašli i osjetno niže cijene, pročitajte recenziju – link je niže), tako da pretpostavljamo kako će preporučena cijena HP Split X2 u Hrvatskoj biti oko osam tisuća kuna. Kada i po kojoj će se točnoj cijeni pojaviti na hrvatskom tržištu, raspitajte se kod ovlaštenih distributera. Preporučujemo .

Nedavno smo testirali hibridni prijenosnik, a detaljnu recenziju možete pronaći .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.