HP Spectre x360 predstavljeno novo hibridno osobno računalo

Fotografija članka: HP Spectre x360 predstavljeno novo hibridno osobno računalo

Radi se o vrhunskom konvertibilnom prijenosnom računalu koje je predstavljeno na sajmu CES 2016, s  u Las Vegasu, s 15,6 inčnim 4K ekranom (3840 x 2160 točaka). HP Spectre x360 ima i Bang & Olufsen zvučnike koji će vam pružiti vrhunsko multimedijsko iskustvo.

Oglas

HP Inc. je hrvatskim novinarima objavio poboljšanja i dopune premium linije osobnih računala kreirana kako bi korisnici mogli obaviti više zadataka i usput se zabaviti.

Nova linija osobnih računala kompanije HP Inc. obuhvaća:
•    Zaslon dijagonale 15,6 inča nagrađivanog računala HP Spectre x360 dizajniranog za izradu i upotrebu multimedija pomoću zaslona 4K 2, audio performanse koje je prilagodila tvrtka Bang & Olufsen, dodatne Intel® Iris™ grafike3 i nevjerojatan vijek trajanja baterije.
•    OLED zaslon na nagrađivanom računalu HP Spectre x360 od 13,3 inča kako bi korisnici mogli uživati u predivnom osvijetljenom zaslonu za gledanje medija.
•    Novi HP Pavilion x2 predstavlja dizajn većeg tableta kako bi se 12,1 inčnim zaslonom korisnicima osigurala bolja produktivnost (više u posebnom članku).

Kvaliteta zaslona – uključujući razlučivost, osvijetljenost i kontrast – sve je više važna korisnicima koji izrađuju i pregledavaju multimedijalni sadržaj na svojim osobnim sustavima, a osobna računala nisu iznimka. Kako bi isporučio nevjerojatno iskustvo, HP Inc. uvodi zaslone OLED i 4K na novo računalo HP Spectre x360 od 13,3 inča i konvertibilna osobna računala od 15,6 inča.
– Nikola Puljiz, Distribution Business Manager, HP Inc.

Najtanje i najlakše 15,6-inčno konvertibilno osobno računalo na svijetu

Kako bi korisnicima osigurao bolje iskustvo prilikom izrade i upotrebe sadržaja visoke razlučivosti, HP Spectre x360 dijagonale zaslona 15,6 inča pruža sjajan zaslon osjetljiv na dodir 4K Ultra HD (3840 x 2160) sa širokim kutovima gledanja i više od 8 milijuna piksela, pri čemu slike i sadržaj oživljuju. Zaslon 4K Ultra HD2 korisnicima omogućuje da uređuju i koriste sadržaj u izvornoj razlučivosti.  Kako bi omogućio visoku izvedbu, HP je uključio dodatnu grafiku Intel® Iris™ i do 16 GB memorije. Nadalje, novi HP Spectre x360 obuhvaća četverostrane vrhunske zvučnike koje je po narudžbi prilagodila tvrtka Bang & Olufsen za uistinu nevjerojatno iskustvo gledanja videozapisa i slušanja glazbe.

Konvertibilni HP Spectre x360 ima ravne i moderne linije, aluminijsko CNC kućište i ultratanki zaslon razvijen za vrhunsku izvedbu. Težine 1,8 kg4 i debljine 15,9 milimetara, novi HP Spectre x360 najtanje je i najlakše konvertibilno osobno računalo dijagonale 15,6 inča. Strojno izrađeno aluminijsko kućište sadrži bateriju od 64,5, najveću bateriju koju je HP dosad stavljao u svoje konvertibilne PC-jeve. Baterija traje do 13 sati na Full HD verziji i do 9,5 sati5 na Ultra HD modelima.

HP Spectre x360 sadrži Intel® Core™ i5 te i7 procesore 6. generacije kako bi korisnicima pružio dovoljno snage. Brza SSD memorija do 512 GB omogućuje korisnicima da se njihovo računalo brzo uključuje i učitava aplikacije.

Korisnici će imati priliku isprobati „notebook“ način rada za posao za besprijekorne prijenose, „stand“ način rada za pregledavanje zabavnih sadržaja, „tent“ način rada za sjajne prezentacijske alate ili „tablet“ način rada za pregledavanje vijesti. Kako bi se osiguralo da zaslon glatko klizi i fiksira se prema željama korisnika, novi HP Spectre x360 ima iste inovativne okvire kao i HP Spectre x360 od 13,3 inča, konvertibilno osobno računalo za sinkronizirane, precizne kretnje te stabilnost u svakom načinu rada. Putnička tipkovnica s pozadinskim osvjetljenjem pune debljine od 1,5 milimetara s izrazito širokom dodirnom podlogom omogućuje neusporedivo iskustvo tipkanja i veliku razinu upotrebljivosti u „notebook“ načinu rada.

HP Spectre x360 sadrži ulaz za USB 3.0 s funkcijama Sleep i Charge te jedan USB-Type-C™ priključak koji podržava prijenos podataka veličine do 5 GB i može puniti periferne uređaje kao što su pametni telefoni bez adaptera. HP Spectre x360 također sadrži ulaz za mini zaslon, HDMI i audio priključak.

OLED opcija za HP Spectre x360 dijagonale 13,3 inča

HP Inc. je objavio da će ponuditi zaslon Quad HD OLED na računalu HP Spectre x360 od 13,3 inča od proljeća 2016. kako bi korisnicima pružio još bolji prikaz boja, širi raspon nijansi i bolji kontrast za gledanje filmova ili uređivanje fotografija. OLED zaslon je tanji i smanjuje težinu uređaja za 50 grama, pri čemu pruža bolju ljestvicu boja, 103 % u usporedbi s 72 % na WLED zaslonima.

Ovo konvertibilno sobno računalo također će nuditi dodatnu Intel® Iris™ grafiku i SSD  memoriju do 1 TB jer tvrtka pokušava poboljšati nagrađivani HP Spectre x360 i isporučiti korisnicima vrhunske značajke tako da imaju potrebnu kvalitetu i performanse za uređivanje videozapisa, fotografija ili grafičkih zadataka.

Cijene i dostupnost u Republici Hrvatskoj

HP Spectre x360 dijagonale zaslona od 15,6 inča bit će dostupan od veljače 2016. na adresi hp.com i BestBuyu po početnoj cijeni od 9.799 HRK s PDV-om.

HP Spectre x360 dijagonale zaslona od 13,3 inča bit će dostupan u proljeće 2016. godine.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.