HP SlateBook x2 s Tegra 4 platformom i na Androidu u prodaji i prije nego što je najavljeno

Fotografija članka: HP SlateBook x2 s Tegra 4 platformom i na Androidu u prodaji i prije nego što je najavljeno

Dobre vijesti stižu iz Hewlett-Packarda. Njihov novi HP SlateBook x2 je i prvi kompanijin izlet u svijet Android OS-a, a predstavit će se odnah pravim biserom koji je navodno u prodaji već od kraja sprnja.

Oglas

U stvari, HP SlateBook x2 bi se u prodaji trebao pojaviti krajem kolovoza, no čini se kako će se to ipak dogoditi ovih dana. U poplavi razno raznih odgađanja ovo je i jedna dobra vijest, a zaintrigirala nas je i hardverska konfiguracija novog HP-ovog hibridnog prijenosnika s odvojivim ekranom.

Ako se sjećate, nedavno smo na testu imali hibridni prijenosnik na Windows 8 OS-u i s odvojivim ekranom i odmah nam se svidio koncept, a testirali smo ga. I ne samo nama nego mnogima širom svijeta. U HP-u su osluškivali kako tržište diše i urzo su predstavili novi HP Split x2, koji također radi na Windows 8 OS.

I novi HP SlateBook x2 nam po konfiguraciji zvuči jako dobro i nadamo se kako ćemo ga uskoro imati u redakciji na testu. U Japanu u prodaji se pojavio u ponedjeljak 29. srpnja. Do tada ćemo vam reći kako ima 10,1 inčni ekran rezolucije 1920×1200 točaka s gustoćom od 224 PPI (točaka po inču).

Srce HP SlateBook x2 hibrida je moćni 4-jezgreni Nvidia Tegra 4 procesor na Cortex A-15 platformi, dok se za grafiku brine GeForce procesor s čak 72 jezgre. Ugrađen je SATA SSD disk od 16 GB, 2 GB RAM-a, a podržava WiFi i Bluetooth. Nama se posebno zanimljiv učinio magnetni “docking” mehanizam koji omogućuje da se spoji i tipkovnica pune veličine. Jasno, uređaj radi na Android 4.2 operativnom sustavu.

I na kraju cijena. Saznajemo kako će se HP SlateBook x2 u Americi prodavati po cijeni od 480$ (plus tamošnji porezi). Podsjetit ćemo vas kako se u prodaji već nalazi hibridni prijenosnik s 11,6 inčnim ekranom i Intel Atom procesorom i koji radi na Windows 8 OS-u, a uskoro se očekuje i njegov nasljednik, HP Split x2.

S nestrpljenjem očekujemo HP SlateBook x2 na testu, baš nas zanima kakav će se pokazati…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.