HP Slate 7 VoiceTab Ultra, Slate 8 Plus i Slate 10 Plus će proizvoditi Huawei?

Fotografija članka: HP Slate 7 VoiceTab Ultra, Slate 8 Plus i Slate 10 Plus će proizvoditi Huawei?

Ovo bi bio vrlo zanimljiv izbor, moramo priznati. No logike ima – HP Slate 7 Voice Tab Ultra, Slate 8 Plus i Slate 10 bi mogao proizvoditi Huawei.

Oglas

Razloga je više. Huawei je vrlo ugledna kompanija koja i sama radi prilično zanimljive i kvalitetne proizvode. S druge strane, uglavnom se sve ionako proizvodi u Kini, tako da bi ovo mogao biti i logičan izbor od kojeg bi obje kompanije mogle imati koristi.

No, najviše zbunjuje velika sličnost između HP-ovih i Huaweijevih tableta. Primjerice, HP Slate 7 VoiceTab Ultra neobično nalikuje na MediaPad X1, Slate 8 Plus je isti kao MediaPad M1, dok je Slate 10 Plus praktički kopija MediaPad 10 Link+.

Naravno, ne radi se samo o vizualnom izgledu, nego i o hardverskim karakteristikama, koje su identične (prvi model) – 7 inčni IPS ekran Full HD rezolucije od 1920×1200 točaka. Oba modela rade na Kirin 910 Hisilicon procesoru (4-jezgreni Cortex A9) na 1,6 GHz, te ima 2 GB RAM-a. Čak je i kamera od 13 MP. No, isto vrijedi i za HP Slate 8 Plus i Slate 10 Plus, koji imaju iste hardverske karakteristike kao i paralelni Huawei modeli.

Naravno, do danas niti jedna kompanija, niti HP niti Huawei, nisu potvrdili kako se radi o “istim” uređajima. Dok to ne potvrde, sve ostaje samo na glasinama…

HP Slate 7 VoiceTab Ultra, Slate 8 Plus i Slate 10 Plus će proizvoditi Huawei

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.