HP rješenja za povećanje isplativosti tehnologije

Racunalo.com foto

HP rješenja za povećanje isplativosti tehnologije

Gospodarska kriza može više nego udvostručiti moguće promjene položaja neke tvrtke u određenoj industriji. One tvrtke koje uđu u gornji kvartal tijekom krize obično zadržavaju svoju vrijednost sljedeće tri godine.

Tehnologija igra važnu ulogu u određivanju uspjeha neke organizacije prije, za vrijeme i nakon recesije. U istraživanju provedenom 2007. godine, 99 posto glavnih izvršnih direktora istaknulo je kako je tehnologija iznimno važna za uspjeh njihovih tvrtki. Nadalje, prema novom istraživanju, provedenom na globalnoj razini, 38 posto ispitanika izjavilo je kako smatraju da je trenutna gospodarska klima prilika za restrukturiranje njihovih tehnoloških okruženja za budućnost.
 
„IT direktori koji žele biti na vrhu usredotočeni su na strateško rezanje troškova i pružanje podrške dugoročnom poslovnom rastu,“ istaknula je Ann Livermore, izvršna potpredsjednica HP-ove grupacije Technology Solutions. „Tu nije riječ o trošenju više novaca: najbolje IT organizacije na tehnologiju troše otprilike dvostruko više nego prosječna tvrtka – ako potrošeno izrazimo u postotku od prihoda. One zapravo troše strateški i ulažu u tehnologiju ovisno o prioritetima. Tvrtka HP nudi niz rješenja koja će organizacijama pomoći da iz krize izađu još snažniji.“

HP-ov novi hardver, softver i usluge omogućuju organizacijama da promijene način na koji proizvode, distribuiraju i troše tehnološke resurse, i to tako što:
• standardiziraju, optimiziraju i automatiziraju tehnologiju kako bi se postiglo kratkoročno smanjenje troškova;
• određuju prioritete kada je riječ o ulaganjima u tehnologiju, ovisno o poslovnoj vrijednosti; te
• prihvaćaju fleksibilne opcije kada su u pitanju resursi, a sve kako bi važni procesi nastavili teći te usklađuju troškove sa stvarnom uporabom.

Standardizirajte, optimizirajte i automatizirajte
Nova rješenja HP StorageWorks Storage-Area Network (SAN) Virtualization Solutions korisnicima pomažu pojednostaviti opskrbu i optimizaciju okruženja s virtualiziranim poslužiteljima i skladištima za pohranu podataka, te upravljanje istim. Nova rješenja HP StorageWorks Enterprise Virtual Array 6400 i 8400 (EVA6400 i EVA8400) smanjuju administracijske troškove skladištenja podataka do 50 posto.

Unaprjeđena platforma HP SAN Virtualization Services Platform 2.1 (SVSP 2.1) je virtualizirano rješenje za pohranu podataka, temeljeno na mreži, koje povećava postojeće kapacitete za pohranu podataka. Također poboljšava operacije pohrane skraćujući vrijeme potrebno za premještanje, kopiranje, kreiranje sigurnosne kopije (backup) i uvođenje novih aplikacija u proizvodnju. Rješenja poput SVSP 2.1 korisnicima omogućuju da reduciraju nove akvizicije skladišta za podatke do 50 posto, pokazuju rezultati ankete koju je provela tvrtka za istraživanje tržišta IDC.

Unaprjeđeni softver i usluge HP Data Protector nude jedno sigurnosno rješenje za sva fizička i virtualna okruženja. HP Data Protector jednostavno se koristi, pruža niz backup opcija i podržava deduplikaciju (uklanjanje duplikata; eliminacija redundantnih kopija podataka u arhivi i sigurnosnim kopijama s ciljem uštede prostora) i ostale backup usluge.  Osim toga, tu je i potpuna zaštita za virtualna okruženja i fleksibilne opcije za smanjivanje količine podataka, a sve zajedno korisniku donosi uštedu na troškovima do 70 posto.

Prioritetizirajte kod ulaganja u tehnologiju
HP-ova tvrtka EDS trenutno u portfelju usluga za upravljanje aplikacijama Applications Management Services ima i opciju slojevitih usluga, koja smanjuje troškove izvođenja manje važnih aplikacija i istovremeno održava najvišu razinu performansi kod važnih aplikacija. Takav fleksibilan pristup upravljanju uslugama pomaže povećati poslovnu vrijednost aplikacija i može smanjiti sveukupne troškove održavanja aplikacija do 40 posto.

Nove usluge Consolidation and Virtualization ROI mogu potvrditi očekivane uštede i povrat na ulaganje u tehnološke projekte. Rizici koje sa sobom donose duga vremenska razdoblja, najprije za dobivanje zelenog svjetla za neki projekt, a zatim i za implementaciju projekta, se minimiziraju. To konkretno znači da se korisnici mogu vrlo brzo prilagoditi dinamičnom gospodarstvu, istovremeno usklađujući tehnološka ulaganja s ciljevima vezanim za poslovni rasta.

Rješenje Multi-Tiered Hybrid Design jest nova usluga koja korisnicima pomaže osmisliti cijeli podatkovni centar kako bi što bolje i preciznije zadovoljio zahtjeve poslovanja vezane za infrastrukturu i dostupnost. često se podatkovni centar gradi po jednoj jedinstvenoj specifikaciji, kako bi zadovoljio najstroži standard, čak i ako to nije potrebno za sve sustave. Dizajniranjem "hibridnog" podatkovnog centra s dva ili više slojeva usluge, kapitalni troškovi podatkovnoga centra mogu se smanjiti za 15 do 25 posto.

Prihvatite fleksibilno korištenje resursa
Unaprjeđeni skup EDS-ovih infrastrukturnih usluga pomaže smanjiti troškove i povećati učinkovitost, istovremeno nudeći predvidljive cijene. EDS-upravljane usluge (managed services) klijentu pružaju širi izbor pri odabiru resursa i veću kontrolu, i to putem niza modularnih, standardnih paketa koji omogućavaju ekspresnu implementaciju i klijentu vrlo brzo prikazuju vrijednost.  Spomenute ponude pokrivaju poslužiteljske operacije i operacije pohrane, service desk, fleksibilno računalstvo i upravljanu uslugu razmjene poruka.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.