HP: prvi tanki klijent s AMD-ovim procesorom

Racunalo.com foto

“Stalan brzi rast na tržištu tankih klijenata dokaz je rastuće potražnje za izuzetno sigurnim IT rješenjima kojima se lako upravlja”, izjavio je Alberto Bozzo, potpredsjednik i generalni direktor HP-ova odjela komercijalnih proizvoda, Personal Systems Group, za područje Europe, Bliskog istoka i Afrike. “Zahvaljujući AMD-ovu procesoru s niskom potrošnjom i vrhunskim performansama, HP Compaq t5720 predstavlja idealan tanki klijent za zahtjevna poslovna okruženja.”
“HP Compaq t5720 ujedno pokazuje i da HP-ove inovacije mijenjaju pravila na području tankih klijenata. Procesor AMD GeodeTM NX nudi veliku računalnu snagu za x86 poslužitelje koja se temelji na standardima i omogućuje korištenje velikog broja aplikacija, kao i izradu potpuno ili gotovo potpuno tihih proizvoda koji rade uz nisku potrošnju energije”, izjavio je Alberto Macchi, potpredsjednik uprave zadužen za AMD-ovu prodaju i marketing za područje Europe. “AMD i HP udružili su snage u proizvodnji informacijskih sustava visoke razine koji ispunjavaju sveobuhvatne potrebe krajnjih korisnika, od izvrsnih performansi na području svakodnevnih računalnih zadataka do pojednostavnjivanja sve većih potreba vezanih uz infrastrukturu i upravljanje, s kojima se suočavaju informatički odjeli.”
Malen i privlačan t5720 moguće je postaviti okomito bilo vodoravno te će dobro pristajati na radnu površinu stola, a moguće ga je i montirati na zid koristeći HP Quick Release, postaviti pod stol ili pak koristiti uz široku lepezu standardnih VESA HP-ovih monitora, stalaka, okvira, držača ili zidnih postolja i tako stvoriti “nevidljivi klijent”, sigurno montiran negdje gdje se ne vidi.
Novi plošni monitor HP LP2065 idealan je za korisnike tankih klijenata. Taj vrhunski model nudi oštru razlučivost od 1600 x 1200 na zaslonu s 20,1-inčnom stvarno vidljivom dijagonalom. Napredne značajke obuhvaćaju izuzetno široke kutove gledanja, supertanke stranice, višestruke ulaze (analogni i digitalni), kratko vrijeme odaziva, ugrađeni USB koncentrator i postolje s osovinskom rotacijom kojemu je moguće mijenjati visinu.
“Sibelga će uskoro svoja stolna računala zamijeniti tankim klijentima 450 HP t5720 na kojima će se koristiti MS Office SAP, 3270 i druge osnovne aplikacije u okruženju Citrix. Odlučili smo se za HP-ove tanke klijente nakon provođenja opsežnog dvotjednog usporednog testiranja čiji su rezultati jasno pokazali da tanki klijenti HP t5720 nude najbolje performanse i mogućnosti upravljanja”, izjavio je Bernard Petit, upravitelj ICT odjela u belgijskog tvrtki Sibelga. “Osoblje će moći jednostavno uključiti i koristiti potrebne aplikacije pri velikim brzinama, a istodobno će zadržati visoku razinu sigurnosti i mogućnosti upravljanja. Te će nam vrhunske performanse i mogućnosti upravljanja omogućiti smanjenje troškova na razinu znatno nižu od one koju je nudila naša dosadašnja implementacija.”
 Dodatni PCI utor za proširenja nudi podršku za dodatne uređaje, a i prednja USB priključnica omogućuje praktično povezivanje perifernih uređaja. HP Compaq t5720 korisnicima nudi kombinaciju računalne snage i fleksibilnosti te visokog stupnja pouzdanosti. Osim što nudi naprednu podršku za periferne uređaje, HP Compaq t5720 odmah je spreman za korištenje, što omogućuje implementaciju, osigurava maksimalne performanse tankog klijenta i bolju zaštitu podataka – a sve to po cijeni daleko nižoj od one po kojoj se prodaju klasična stolna računala.
t5720 isporučuje se s operacijskim sustavom Microsoft Windows XP Embedded i punom licencom za Altiris Deployment Solution, čime se korisnicima omogućuje upravljanje tankim klijentima, stolnim računalima, dlanovnicima i brojnim drugim uređajima putem samo jedne konzole. Uz t5720 isporučuje se i HP Sygate Security Agent (SSA), najbolji zaštitni softver za obranu tankih klijenata s operacijskim sustavom Windows XP Embedded od  zlonamjernih kompjuterskih programa, a uskoro će podržavati i Symantec Embedded Security Agent s protuvirusnom zaštitom.
Standardizirani HP Compaq t5720 kompatibilan je sa smjernicama RoHS/WEEE.  Uz početnu cijenu od 4.285kn(1) (za 256 MB flash ROM-a  i 512 MB DDR SDRAM –a ), HP Compaq t5720 bit će dostupan na području čitave Europe, Bliskog istoka i Afrike u ožujku 2006. putem HP-ovih izravnih prodajnih kanala i ovlaštenih prodavača.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.