HP proslavio desetljeće tehnoloških inovacija u suradnji s AMD-om

Racunalo.com foto

Osim toga, današnje predstavljanje novog tankog klijenta i poboljšane ponude poslužitelja x86 dodatno širi tvrtkin portfelj koji se sastoji od više od 30 proizvoda utemeljenih na AMD-ovim procesorima.
HP i AMD 1996. godine započeli su suradnju čiji je cilj bila ponuda prvog korisničkog računala utemeljenog na AMD-ovom procesoru, a rezultat predstavljanje računala HP Pavilion 6330 u ljeto 1998. Računalo je imalo mikroprocesor AMD K6-2, a odlikovalo se najnižom cijenom na tržištu.
“Tijekom HP-ova dugotrajnog partnerstva s AMD-om izgrađen je najsveobuhvatniji portfelj pouzdane i dokazane računalne tehnologije utemeljene na AMD-ovim procesorima”, izjavio je Eric Cador, viši potpredsjednik HP-ovog odjela Personal Systems Group za područje Europe, Bliskog istoka i Afrike. “Zbog HP-ove misije osiguravanja najboljeg ukupnog korisničkog iskustva korisnicima je lako ostvariti pristup tehnologiji kada god i gdje god to žele.”
Novo je tisućljeće donijelo mnoštvo inovacija procesora AMD-a kao jedne od vodećih tehnoloških tvrtki, počevši s predstavljanjem prvog poslovnog računala s procesorima AMD AthlonTM XP 2002. godine.
Uvrštenje AMD-ovih procesora u liniju poslužitelja HP ProLiant 2004. godine učvrstilo je vodeći položaj tvrtke na području standardiziranih x86 poslužitelja u čitavom svijetu, kao i status najjačeg dobavljača poslužiteljskih sustava utemeljenih na procesorima AMD OpteronTM. Kao tvrtka broj jedan u svijetu na području računala za široku potrošnju, HP je početkom siječnja 2005. predstavio prvi Media Center PC s procesorom AMD Athlon 64.
Tijekom godine slijedile su nove inovacije – predstavljeni su plošni poslužitelji
HP ProLiant s procesorima AMD Opteron i arhitekturom Direct Connect, kao i poslovno prijenosno računalo HP Compaq koje se prodaje diljem svijeta i u koje je ugrađena mobilna tehnologija AMD Turion™ 64 s naprednim sigurnosnim značajkama.
“Zajedničkim su radom HP i AMD tijekom proteklih nekoliko godina uspješno pojačali penetraciju na tržište i prihvaćenost HP-ovih sustava utemeljenih na AMD64 tehnologiji”, izjavio je Alberto Macchi, potpredsjednik uprave zadužen za AMD-ovu prodaju i marketing na području Europe. “Naša se tijesna suradnja razvila do današnje razine široke usredotočenosti na privatne i poslovne korisnike, što potiče razvoj uravnoteženog računalnog tržišta, a u konačnici krajnjim korisnicima donosi pogodnosti u obliku tehnoloških inovacija i konkurentnih performansi po vatu snage.”
HP novim poslovnim proizvodima širi portfelj utemeljen na AMD-ovim procesorima
Tvrtka obogaćuje svoj već bogati portfelj proizvoda utemeljenih na AMD-ovim procesorima te je najavila predstavljanje svojeg prvog tankog klijenta utemeljenog na AMD-ovim procesorima te širenje standardizirane linije poslužitelja x86. 
Novi tanki klijent HP t5720 s procesorom AMD GeodeTM NX 1500 optimalan je izbor za poslovne korisnike koji traže moćno, sigurno i pouzdano računalo. 
Osim toga, HP će svoj postojeći portfelj poslužitelja utemeljenih na procesorima AMD Opteron, koji je najbogatiji među svim velikim proizvođačima, tijekom ovoga tromjesečja proširiti dodavanjem modela s dvojezgrenim procesorima AMD Opteron 185, 285 i 885 u serije poslužitelja HP ProLiant DL145, DL385, DL585 te BL25p, BL35p i BL45p.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.