HP proširio mrežni ProCurve portfelj s BladeSystem rješenjima

Fotografija članka: HP proširio mrežni ProCurve portfelj s BladeSystem rješenjima

HP proširio mrežni ProCurve portfelj s BladeSystem rješenjima

Nova ponuda uključuje modele HP ProCurve 6120 koja je osmišljena tako da nadopunjuje nagrađivanu HP BladeSystem infrastrukturu te proširenje HP ProCurve 8200 i 5400 Ethernet portfelj preklopnika. Najava obuhvaća i nadogradnju firmware-a za HP Virtual Connect, omogućujući korisnicima mijenjanje protočnosti podataka u realnom vremenu i uspješnije reagiranje na promjene u zahtjevima aplikacija.

“Integracija HP ProCurve mrežnog rješenja s HP BladeSystem infrastrukturom značajna je promjena za HP, jer se time tvrtka agresivno odmiče od konkurencije,” rekao je Nick Lippis, predsjednik analitičke tvrtke Lippis Enterprises.“ Ova nova rješenja iz HP-a korisnicima nude dokazanu pouzdanost standardizirane opreme, uz niže troškove održavanja i operativne troškove.”

Povećana fleksibilnost mreže
Kako bi daljnje ojačali poslovne prednosti koje pruža HP BladeSystem, HP ProCurve nudi dva nova standardizirana preklopnika uz veću kvalitetu usluge, niže troškove i smanjenje rizika za podatkovni centar.
• Kako bi se smanjila kompleksnost i zaštitila investicija, HP ProCurve 6120XG Blade Preklopnik od 10 Gb osmišljen je da udovoljava zahtjevima virtualnih strojeva i aplikacije velikih kapaciteta. Kombiniran s HP ProCurve Data Center Connection Manager rješenjem, preklopnik nudi automatizirano upravljanje spajanjem na mrežu. HP ProCurve 6120XG Blade preklopnik osmišljen je tako da udovoljava najnovijim mrežnim standardima, pa je kompatibilan s Converged Enhanced Ethernet (CEE) tehnologijom što će olakšati buduću integraciju etherneta i optičkih mreža.
• Kako bi se pojednostavio prelazak s 1Gb na 10Gb, novi HP ProCurve 6120G/XG Blade preklopnik ujednačeno integrira naslijeđenu mrežnu opremu u podatkovnom centru. Na ovaj način korisnici su u mogućnosti izvući najveći povrat na uloženo u postojeća okruženja.

Kako bi se pozabavio ključnim pristupom LAN-u, LAN-u srednje veličine i centralnim umreženjima, HP ProCurve je proširio opcije spajanja i dizajna za serije 8200 i 5400. Korisnici koji imaju objedinjene komunikacije i video nadzor mogu koristiti napajanje putem mreže (Power over Ethernet – PoE+) velikog kapaciteta kako bi umanjili troškove i trošenje energije. Osim toga, nova ponuda proširuje pristup umreženju za rješenja HP ProCurve korištenjem zajedničkih alata arhitekture, sigurnosti i upravljanja za čitav portfelj.
Novi preklopnici korisnicima nude jeftinije mrežne mogućnosti nego što je to slučaj kod konkurentskih rješenja, a oslanjaju se na ProCurve doživotnu garanciju.

Poboljšano upravljanje virtualizacijom uz jednostavniju povezivost
Kako bi se smanjila kompleksnost mreže, umanjili troškovi spajanja i ponudila fleksibilnost u korištenju tehnološke infrastrukture podatkovnog centra, HP je proširio svoj inovativni portfelj Virtual Connect. HP Virtual Connect i HP BladeSystems umanjuju troškove akvizicije do 66 posto. Nove prednosti za korisnike uključuju:
• Dvostruku propusnost fiber channel veze uz niže troškove za svaki 8Gb port u usporedbi s konkurentskim ponudama – uz HP Virtual Connect 8Gb 20-Port Fibre Channel Module. Ovo je rješenje idealno za virtualizaciju i ostale aplikacije velikih kapaciteta.
• Povećanu mrežnu fleksibilnost uz novi Virtual Connect Firmware Update za Virtual Connect Flex-10. Korisnici tako mogu dinamički alocirati propustnost mrežne veze bez gašenja servera. Osim toga, na raspolaganju je i proširena potpora za do 128 virtualnih lokalnih mreža (VLAN) kako bi se povećala učinkovitost infrastrukture, kao i poboljšanja dijagnostika mreže čime se pojednostavljuje upravljanje.

HP proširio mrežni ProCurve portfelj s BladeSystem rješenjima

HP partneri će također imati koristi od povećanog portfelja mrežnih opcija. Osim toga, moći će poduprijeti prodaju HP BladeSystem rješenja iz bazu od više od 1,5 milijuna instaliranih jedinica, što nudi dobre prilike za prodaju HP ProCurve rješenja.

“Razgranatost virtualnih mreža sve su veći izazov korisnicima, zbog nepotrebne kompleksnosti i troškova upravljanja koji od poslovne inovacije oduzimaju dragocjene resurse,” rekao je Marius Haas, viši potpredsjednik i glavni direktor tvrtke HP ProCurve. “Zahvaljujući konvergiranom rješenju kojime je lakše upravljati, daje bolje rezultate uz niže troškove, HP uklanja te izazove, a korisnicima omogućuje da se usredotoče na rast poslovanja, i trenutno i u budućnosti.”

Umanjen rizik uz dokazanu metodologiju i savjete za investiranje
HP je osim toga najavio i poboljšanja u HP Adaptive Infrastructure Maturity Model (AIMM) za krajnje korisnike, ali i partnere. Maturity Model uključuje nove alate koji korisnicima pomažu maksimizirati povrat uloženog, nudeći im osnovu za informiranu kupnju i operativne odluke.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.