HP pretvara smeće u tonere

Fotografija članka: HP pretvara smeće u tonere

Svi ti toneri za HP printere koji inače koštaju k’o bubreg bi u ovoj inicijativi trebali pomoći pružiti obrazovanje i radna mjesta u siromašnim područjima svijeta pogođenim katastrofama.

Oglas

Tokom pressice u svom sjedištu HP je najavio kako će koristiti recikliranu plastiku s Haitija za proizvodnju nekih tonera. Ova bi inicijativa trebala stvoriti radna mjesta na Haitiju i stvoriti prilike za obrazovanje te stipendije za djecu. Osim toga bi djecu, koja sada skupljaju plastične boce po smetlištima, dovela u škole.

Iz HP-a kažu kako su željeli pružiti podršku roditeljima i odraslima sa pronalaženjem posla, te preko partnera pružiti i zdravstvenu skrb. Udružili su se sa kompanijom Thread koja već reciklira plastiku za proizvodnju tkanina koje koriste Timberland i Knneth Cole. osim čišćenja smeća i otvaranja radnih mjesta, kao zadatak su si uzeli smanjiti rad djece tako što će stvoriti okolinu koja zapošljava starije članove obitelji.

I ono posljednje, ali ne najmanje bitno jest smanjenje broja odbačene plastike koja nije biorazgradiva na smetlištima, u prirodi i morima. Pa možda se ipak isplati platiti toliko za HP-ove tinte.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.