HP: prekretnica u integriranju softvera tvrtke Peregrine

Racunalo.com foto

Takva integracija klijentima znači mogućnost poboljšanja učinkovitosti upravljanja IT servisima, priliku za smanjivanje troškova i podizanje razine usluge. Ujedno je riječ o temelju HP-ove strategije “Baze podataka za upravljanje aktivnim konfiguracijama (CMDB)”, predstavljene na prvom HP-ovom softverskom forumu za područje Azije i Pacifika.
“HP intenzivno radi na integraciji tehnologije OpenView i Peregrine, ne bi li je što brže isporučio korisnicima”, rekao je Todd DeLaughter, potpredsjednik i generalni direktor poslovne jedinice OpenView u HP-u. “Prva integracija na tom putu ujedno je i prekretnica koja će potaknuti razvoj aktivne strategije CMDB, a uz čiju će se pomoć pospješiti integracija na svim razinama HP-ovog portfelja proizvoda OpenView.”
Više od 3000 klijenata već sada koristi pogodnosti HP-ove strategije CMDB, pohranjujući na taj način sve relevantne informacije o komponentama sustava u pojedinom IT servisu, kao i o odnosima među tim komponentama. Takvom su vrstom baze podataka obuhvaćeni svi incidenti, problemi, poznate pogreške, promjene i verzije, kao i tvrtkini podaci o namještenicima, dobavljačima, podružnicama i poslovnim jedinicama.
HP-ova se aktivna strategija CMDB temelji na industrijskom standardu i na arhitekturi usmjerenoj pružanju usluga koja automatski sinkronizira podatke o upravljanju i korisnicima omogućuje kombiniranje izvora informacija radi dobivanja sveobuhvatnog pregleda IT strukture.
“HP, kao stručnjak za ITIL, evolucijski pristupa svojoj ponudi CMDB, dajući otvorenu i modularnu arhitekturu koja usklađuje podatke na svim razinama rješenja OpenView, ali i podatke iz upravljačkih rješenja drugih proizvođača”, rekao je Dennis Drogseth, potpredsjednik tvrtke Enterprise Management Associates. “HP-ova strategija CMDB informatičkim tvrtkama omogućuje modeliranje i djelotvornije upravljanje složenim međuovisnostima na svim razinama IT infrastrukture i na taj način osigurava bolju podršku i bolju isporuku usluga.”
Dobre strane
Upravljanje imovinom glavnome informatičaru daje priliku vođenja IT-a kao uslužne djelatnosti, ali mu omogućuje i mijenjanje odnosa stavki u IT budžetu, gdje bi se trošak održavanja mogao zamijeniti inovacijom.
S rješenjem AssetCenter integriranim u HP OpenView Service Desk korisnici će lako prepoznati, pratiti i optimizirati cjelokupnu IT imovinu, počevši od softvera i osobnih računala pa sve do glavnih računala. Rezultat takvoga postupka povećana je produktivnost uslužnog centra i viša razina usluge zahvaljujući neposrednom pristupu informacijama o imovini.
Definiranje imovine tvrtke i nadzor nad njom temelj je djelotvorne strategije CMDB. HP-ova aktivna strategija CMDB klijentima olakšava zaštitu postojećih IT ulaganja, ali i omogućuje integriranje podataka iz rješenja drugih proizvođača u bazu podataka CMDB.
“Nova HP-ova aktivna strategija CMDB u sklopu portfelja OpenView veoma je uzbudljiva novina koja se sjajno uklapa u naš način strateškog razmišljanja”, izjavili su Jean-Philippe Draye i Mark Whatman, voditelji arhitekture sustava u tvrtki Avaya Inc. “Mnogo smo uložili u Avayu i još uvijek istražujemo kako izgraditi naprednu bazu podataka vrste CMDB koju smatramo prekretnicom svoje platforme upravljanja servisima. Planirane mogućnosti automatizacije u sklopu nove baze podataka HP OpenView Active CMDB drastično će smanjiti ukupni trošak posjedovanja toga rješenja, ali istodobno i povećati našu sposobnost upravljanja promjenama i operacijama na razini servisa.”
HP-ova aktivna strategija CMDB trebala bi HP-u i drugim proizvođačima omogućiti dosljedno prikupljanje i obradu podataka unutar baze podataka, čime bi se trebalo ostvariti kvalitetnije objedinjavanje različitih izvora podataka. Da bi to postigao, HP će se poslužiti otvorenom, proširivom i ekonomičnom arhitekturom usmjerenom na pružanje usluga koja će omogućiti prenošenje podataka između različitih izvora. Korištenje standardnih web-servisa uklanja potrebu za složenim i sveobuhvatnim integracijama uz čiju se pomoć do sada osiguravao jedinstveni pregled IT-a.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.