HP predstavio webOS 2.1/3.0, HP Pre 3 i HP Veer smartphone

Fotografija članka: HP predstavio webOS 2.1/3.0, HP Pre 3 i HP Veer smartphone

Ivan Rubenstein je napomenuo da i dalje nastavljaju HP-ovi uređaji koristiti Palm Synergy tehnologiju, koja sinkronizira podatke na uređajima s poslužiteljem u oblaku.  Što se tiče -a, on će biti potpuno prilagođen za osobna računala, pisače, tablete i smartphone. Za webOS namijenjen PC uređajima, nisu otkrili detalje.Najnovija inačica namijenjena pametnim telefonima nosi serijski broj 2.1, a za tablete nosi oznaku 3.0. Međutim, novi HP-ovi pametni telefoni će dobiti  2.2 webOS. On će biti kompatibilan s webOS-om namijenjenom tabletima. Na taj način  će omogućiti korisnicima prijenos datoteka i poziva s telefona na tablete.

HP je osim noviteta vezanih uz webOS i službeno predstavio dva nova smartphonea koji rade na webOs-u.  Prvi je HP Veer, najmanji smartphone (54,5 × 84 × 15,1 mm, težina 103 g).  Dolazak Veer modela je iznenadio mnoge ljude, jer prije službene najave nisu curile informacije o njemu. Model je sada suparnik SE XPERIA X10 Mini uređaju ili nekom drugom malom smartphoneu.

HP Veer ima sljedeće karakteristike:

  • 7230 Snapdragon procesor sa 800 MHz
  • 2,6 – inčni ekran osjetljiv na dodir sa rezolucijom od 320×400 piksela
  • QWERTY tipkovnicu
  • 5-MP stražnju kameru
  • Stalan iznos interne memorije – 8 GB, operativno – 512 MB
  • Bežični adapteri HSPA +, 802.11b/g/n, Bluetooth 2.1 + EDR
  • Akcelerometar, senzor blizine, senzor za osvijetljenost prostora, A-GPS
  • Kapacitet baterije od 910mAh .

Dizajnom Veer nas podsjeća na šljunčano kamenje. Debeli i okrugli ;) 

Iako još uvijek nije objavio cijenu i vrijeme posebne prodaje, ali HP je rekao da Veer će se pojaviti u proljeće ove godine.

Drugi, novi smartphone tvrtke HP je model Pre 3. Iako Palm je uveo dosta poboljšanja tijekom listopada za model Pre 2,  ali HP nastavlja nadogradnju prethodnog modela. HP Pre 3 ima široki zaslon 3,6 –inča rezolucije 800×480 piksela i pokreće ga Qualcommov čip 8×55 takta 1.4Gh. Tijelo izgleda puno uravnoteženije nego kod njegovog prethodnika. Kao i Veer, na stražnjoj strani nalazi se fotoaparata, HP logotip i zvučnici, ali njihov položaj se promijenio.  Zvučnici nalaze se na dnu kamere i model ima LED bljeskalicu.

Ostale karakteristike uključuju:  snimanje HD videa (720p), 8GB ili 16GB memorije, 512MB RAM-a.   Kapacitet baterije iznosi 1230mAh. Osim toga,  Pre 3 će biti kompatibilan sa bežičnim punjačem Touchstone HP-a. Pre 3 će se pojaviti kasnije na tržištu od Veera, ovog ljeta.

 

Cijeli event možete pogledati u ovom video prilogu.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.