HP povećao prednost na tržištu osobnih računala

Racunalo.com foto

HP je nastavio povećavati svoj udio na tržištu u odnosu na najbližeg konkurenta, a istodobno je zadržao rast dohotka i dobiti u poslovanju povezanom s osobnim računalima.
“Posebno smo zadovoljni zamahom koji je HP ostvario tijekom blagdanskog razdoblja. Naš portfelj nagrađivanih proizvoda za široko tržište i dalje je privlačan kupcima te, kao i uvijek, jamčimo najbolju vrijednost, pouzdanost i sveukupno zadovoljstvo korisnika u informatičkoj industriji”, izjavio je Todd Bradley, izvršni potpredsjednik HP-ova odjela Personal Systems Group. “Povećanje naše tržišne prednosti još je jedan dokaz čvrste, dobro realizirane poslovne strategije koju provodimo.”
Prema IDC-ovu izvješću Worldwide Quarterly PC Tracker za četvrto kalendarsko tromjesečje 2006., HP je povećao svoju prednost u svjetskoj isporuci osobnih računala na 2,2 postotna boda više od najbližeg konkurenta te sada drži 18,1% tog tržišta. HP-ove isporuke osobnih računala na svjetskoj razini porasle su za 23,8% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, što je gotovo tri puta više od stope rasta ukupnog svjetskog tržišta osobnih računala za to razdoblje.
I HP-ov udio na američkom tržištu u četvrtom je tromjesečju rastao osjetno brže od ostatka tržišta te je sada veći za 3,4 postotna boda i iznosi 24%, u usporedbi s 20,6% u istom razdoblju 2005.
Prošloga je tjedna HP na sajmu International Consumer Electronics Show u Las Vegasu predstavio novu kategoriju stolnih i tabličnih računala sa zaslonima osjetljivima na dodir namijenjenu širokom tržištu, kućni multimedijski poslužitelj, devet televizora visoke razlučivosti te druge nove proizvode i usluge za digitalnu zabavu. Dodatne informacije dostupne su na adresi .
HP je nedavno primio i priznanje časopisa Advertising Age koji je HP-ovoj promotivnoj kampanji “Računala su ponovo osobna” dodijelio svoju prestižnu nagradu “Kampanja godine”.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.