HP Pavilion x360 vrlo solidno prijenosno računalo i povoljne cijene

Fotografija članka: HP Pavilion x360 vrlo solidno prijenosno računalo i povoljne cijene

Koliko se god razvijalo tržište tableta, i dalje nam za ozbiljan rad trebaju prijenosna računala. Predstavljamo HP Pavilion x360, zanimljiv hibridni prijenosnik.

Oglas

Iako se radi o vrlo jeftinom prijenosniku, ponaša se kao da je puno skuplji model. Njegova hardverska konfiguracija dala nam je do znanja kako je HP Pavilion x360 vrlo svestrani prijenosnik koji može odraditi puno posla uz vrlo mali financijski ulog.

Kućište ovog modela je plastično i crvene boje sa srebrnim metalnim obrubom oko tipkovnice, te crnim okvirom ekrana. Po rubu je blago zaobljen i prilično kvalitetno napravljen. Kako se radi o hibrodnom prijenosnom računalu, otvaranje ekrana je moguće do nivoa tableta, što možete vidjeti na slikama niže.

HP Pavilion x360 vrlo solidno prijenosno računalo i povoljne cijene

Inače, HP Pavilion x360 je je težak samo 1,4 kilograma, te tanak samo 21,9 milimetara, tako da ga gotovo možemo smjestiti u klasu ultrabook prijenosnika ali po osjetno nižoj cijeni. Na njemu ćete pronaći 1x USB USB 3.0 ulaz, 2x USB 2.0 ulaza, HDMI 1.4 video izlaz, te SDXC čitač memorijskih kartica. Podržava LAN Ethernet 10/100, kao i 802.11n Wi-Fi.

HP Pavilion x360 radi na Intel Pentium N2820 ili N3520 procesoru iz “Bay Trail” obitelji – ima dvije jezgre i radi na 2,13 odnosno 2,39 GHz. Grafika je klasika Intel HD iz “Ivy Bridge” generacije. Ništa posebno, za rad dovoljno dobro, no na video igre slobodno zaboravite. Što se benchmark testova tiče, ovaj procesor osvaja 1463 bodova (PCMark 7), tek nekoliko bodova iznat Lenovo Flex 15D ili Lenovo IdeaPad Yoga 2 prijenosnika, a oko 1000 bodova je sporiji od modela Toshiba W30T-A-101.

HP Pavilion x360 vrlo solidno prijenosno računalo i povoljne cijene

Ugrađeno je 4 do 8 GB RAM-a, dok je tvrdi disk u rasponu od 320 do 750 GB, a u ponudi je i hibridni disk od 500 GB HDD + 8 GB NAND. Ekran je 11,6 inčni HD rezolucije od 1366×768 točaka i osjetljiv je na dodir (osvjetljenje 193 cd/m2). Iznad ekrana je HP TrueVision HD web kamera, dok se za zvuk brinu dva zvučnika koji podržavaju Beats audio tehnologiju.

HP Pavilion x360 hibridni prijenosnik radi na Windows 8 operativnom sustavu, a baterija će biti dostatna za otprilike 5 sati rada. – manje od Toshibe i Lenova IdeaPad, ali više od Lenova Flex.

I na kraju cijena. Ovo je vjerojatno jedan od najjačih aduta. HP Pavilion x360 se prodaje za samo 399$, što je po nama vrlo fer cijena i dostupna svima. Više informacija o ovom hibridnom prijenosniku potražite na .

HP Pavilion x360 vrlo solidno prijenosno računalo i povoljne cijene

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.