HP Pavilion x360 – ljepši dizajn, više snage, bolja baterija

Fotografija članka: HP Pavilion x360 – ljepši dizajn, više snage, bolja baterija

U novom HP Inc portfelju se nalazi nekoliko convertible (prijenosnih računala s mogućnošću zaokretanja 360 stupnjeva) i prijenosnih računala koje odlikuje elegantan dizajn te snaga savršena za studente, generaciju Y (ili internetsku generaciju) te obitelji.

Oglas

Novi portfelj proizvoda korisnicima omogućuje da izraze svoj osjećaj za stil te budu produktivni i zabavljaju se po cijeni iza koje stoji vrijednost. Naglasci:
•    HP Pavilion x360: računalo je dostupno u pet različitih boja te se može pohvaliti novim i elegantnim dizajnerskim rješenjem poznatim pod nazivom digital thread na dijelu s tipkovnicom. Uz platforme od 11,6 inča (29,4 cm) i 13,3 inča (33,7 cm) po dijagonali sada je tu i model od 15,6 inča (39,6 cm) s prilagodljivom zglobnicom koja je, zahvaljujući inspiraciji modelom HP Spectre x360, promijenjena kako bi omogućavala četiri različita položaja računala (laptop, tablet, tent i stand).
•    HP Pavilion: računalo odlikuje neupadljiva grafika, pet novih boja, prepoznatljivo dizajnersko rješenje digital thread te opcija s kamerom Intel® RealSenseTM , koja zajedno s rješenjem za prepoznavanje lica Windows Hello3 korisnicima pruža veću sigurnost.

Izvedba s mnoštvom boja

Nova računala HP Pavilion mogu se pohvaliti raznolikijim dizajnerskim rješenjima, proširenom paletom boja, audio rješenjem B&O PLAY, te upečatljivim zaslonima (uključujući i opcije s IPS zaslonima visoke razlučivosti) za imerzivno računalno iskustvo. Osim toga, treba spomenuti i najnovije procesore Intel® ili AMD te grafička rješenja.

Kako bi zadovoljili sve veću potrebu korisnika za mobilnijim rješenjima, convertible računala i prijenosnici HP Pavilion tanji su i lakši od računala prethodne generacije. Osim toga, opremljeni su litij-ionskim baterijama Prismatic Lithium, koje imaju dulji vijek trajanja, te rješenjem HP Fast Charge, koje može napuniti bateriju računala do 90 posto u 90 minuta, čak i kada je računalo isključeno.

Raznovrsnost za zabavu u pokretu

Ove je godine HP redizajnirao računala HP Pavilion x360 kako bi bila elegantna te im poboljšao zvuk s rješenjem B&O PLAY za zabavu u pokretu. Prijašnjim modelima računala HP Pavilion x360s od 11,6 inča (29,4 cm) te 13,3 inča (33,7 cm) po dijagonali, dodan je novi model od 15,6 inča (39,6 cm). Potonja dva modela su laganija te za 12-14 posto tanja u usporedbi s računalima prethodnih generacija. Njihova početna težina iznosi 2.93 lb (1,33 kg) odnosno 3.48 lb (1,58 kg), a debljina profila 19,3 mm odnosno 19,8 mm. Početna težina HP-ova novog računala HP Pavilion x360 od 15,6 inča po dijagonali iznosi 5,07 lb (2,3 kg), dok je debljina profila 23,9 mm. Ovogodišnji modeli convertible i prijenosnih računala imaju i novi uzorak digital thread na dijelu s tipkovnicom, i to u plavosivoj nijansi.

Računala Pavilion x360 dostupna su u nekoliko boja, uključujući srebrnu (Natural Silver), zlatnu (Modern Gold), plavu (Dragonfly Blue), crvenu (Cardinal Red) i ljubičastu (Sport Purple).

Ostale karakteristike računala:
•    Vijek trajanja baterije od najviše devet sati i 15 minuta, ovisno o modelu.
•    Visoka razlučivost (HD) ili opcija s IPS zaslonima visoke razlučivosti na modelima veličine 13,3 inča i 15,6 inča po dijagonali.
•    Tipkovnica standardne veličine s neobaveznim pozadinskim osvjetljenjem na modelima veličine 13,3 inča i 15,6 inča te tipkama čiji key travel iznosi 1,5 mm (koliko morate pritisnuti tipku kako biste je aktivirali) kako bi korisnici imali ugodno iskustvo tipkanja.
•    Do 12 GB memorije s višestrukim opcijama za skladištenje (HDD/SSD/SSHD), ovisno o modelu računala.
•    Izbor između najnovijih procesora Intel® Celeron® i Intel® Pentium® ili najviše šeste generacije procesora Intel® Core™ i7 , ovisno o modelu.

Prijenosna računala Pavilion sa stilom i snagom

Novi portfelj prijenosnih računala Pavilion uključuje modele od 15,6 inča (39,6 cm) po dijagonali. Nadalje, ta su računala za 11-22 posto tanja i laganija, te zauzimaju manje mjesta na radnom stolu u usporedbi s računalima prethodne generacije. Njihove početne težine iznose 3,3 lb (1,49 kg) odnosno 4,26 lb (1,93 kg) dok su profili široki 19,5 mm odnosno 22,5 mm. Osim toga, u svrhu kreiranja i uporabe medija, HP s modelima od 15,6 inča (39,6 cm) i 17,3 inča (43,9 cm) po dijagonali nudi više snage i bolje performanse. Njihove početne težine su 4,62 lb (2,09 kg) odnosno 6,28 lb (2,84 kg), dok su profili široki tek 24,5 odnosno 29,9 mm. Novi dizajni dostupni su u nekoliko boja, uključujući srebrnu (Natural Silver), zlatnu (Modern Gold), bijelu (Blizzard White), crnu (Onyx Black), crvenu (Cardinal Red), plavu (Dragonfly Blue) i ljubičastu (Sport Purple), te na tipkovnici i zvučnicima imaju nitasti element.

Ostale karakteristike računala

•    Šesta generacija procesora Intel® Core™, sve do procesora i7, s neobaveznim grafičkim rješenjima NVIDIA® GeForce® 940MX, NVIDIA® GeForce® GTX 950M ili NVIDIA® GeForce® GTX 960M odnosno AMD A10-9600P Quad-Core s neobaveznom grafikom Radeon™ R7 na odabranim modelima.
•    Do 16 GB memorije te SSD disk do 512 GB odnosno do 2 TB za opcije s jedinstvenim rješenjem za skladištenje ili opcije s dvostrukim rješenjem za skladištenje s HDD diskom od najviše 2 TB te SDD diskom od 128 GB na odabranim modelima.
•    Optički disk za odabrane modele računala Pavilion.
•    Edge to edge zasloni visoke razlučivosti (HD) ili IPS zasloni potpune visoke razlučivosti (FHD) za interaktivnije iskustvo na računalu, ovisno o modelu.

Poboljšano iskustvo rada na stolnim računalima

Kako bi dodatno obogatila iskustvo rada na stolnom računalu, kompanija HP ponudila je novi zaslon razlučivosti 4K HD Pavilion od 32 inča (81,2 cm), sa širokim kutom gledanja te stopostotnom pokrivenosti područja boje s RGB – standardno područje boje za internet te većinu inženjerskih, kreativnih i profesionalnih aplikacija. Osim toga, korisnici će se moći spojiti na svoje uređaje putem dvostrukog HDMI-ja, DisplayPortaTM i USB-a. Računalo Pavilion od 32 inča opremljeno je i tehnologijom AMD FreeSync™ koja smanjuje smetnje na slikama, olakšava igranje igara i skraćuje vrijeme zaostajanja miša za igrom.

Cijene i dostupnost

Očekuje se kako će računalo HP Pavilion x360 od 11,6 inča u Republici Hrvatskoj biti dostupno krajem srpnja, i to po početnoj cijeni od 3799 kuna s PDV-om.

Očekuje se kako će računalo HP Pavilion x360 od 13,3 inča u Republici Hrvatskoj biti dostupno krajem srpnja, i to po početnoj cijeni od 4499 kuna s uključenim PDV-om.

Očekuje se kako će računalo HP Pavilion x360 od 15,6 inča u Republici Hrvatskoj biti dostupno krajem srpnja, i to po početnoj cijeni od 4799 kuna s PDV-om.

Očekuje se kako će računalo HP Pavilion od 15,6 inča u Republici Hrvatskoj biti dostupno krajem srpnja, i to po početnoj cijeni od 2699 kuna s PDV-om.

Očekuje se kako će računalo HP Pavilion od 15,6 inča s grafičkim rješenjem NVidia GTX Graphics u Republici Hrvatskoj biti dostupno krajem srpnja, i to po početnoj cijeni od 5999 kuna s uključenim PDV-om.

Očekuje se kako će računalo HP Pavilion od 17,3 inča u Republici Hrvatskoj biti dostupno krajem srpnja, i to po početnoj cijeni od 6099 kuna s PDV-om.

Očekuje se kako će zaslon HP Pavilion od 32 inča u Republici Hrvatskoj biti dostupan krajem srpnja, i to po početnoj cijeni od 3499 kuna s PDV-om.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.