HP-ov Todd Bradley napao Microsoft Surface Tablet, tvrdi da je spor i nije konkurencija Envy X2 tabletu

Fotografija članka: HP-ov Todd Bradley napao Microsoft Surface Tablet, tvrdi da je spor i nije konkurencija Envy X2 tabletu

Ovih dana svi nešto napadaju Microsoft, odnosno njihov Surface tablet, a jedan od posljednjih “napadača” je i HP. Boje li se hardveraši Microsofta, softverske kompanije?

Oglas

Morate priznati da je pomalo neobično da je Microsoft ušao na vrlo dinamično i “gusto naseljeno” tržište tablet uređaja. Ipak, podsjetit ćemo vas kako Microsoft ima i neke druge i to vrlo kvalitetne hardverske gadgete za računala, kao što su tipkovnice, miševi ili kamere. Neke od njih koristi i autor ovog teksta :) i mogu vam potvrditi kvalitetu.

No, tržište tableta je očito vrlo osjetljiva tema. Nema veze što postoje deseci, možda i stotine proizvođača tableta koji praktički niču dnevno, no kada je Microsoft predstavio svoj tablet, odmah se podigla prašina. E, sad, kakav je, dobar ili loš, brz ili spor, procijenit će kupci kupujući ga u većim ili manjim količinama.

Zanimljiv je komentar koji dolazi iz HP-a. Naime, HP baš i nije naklonjen Surface tabletu, došle su i neke informacije koje i nisu u skladu s višegodišnjom odličnom poslovnom suradnjom. Čak su i napustili svoj WebOS operativni sustav i okrenuli se Microsoftovim Windowsima 8/RT.

Todd Bradley (HP PC business chief) izrazio je svoja razmišljanja o Microsoft Surface tabletu, koja ne moraju biti i mišljenje HP-a. Naime, okarakterizirao ga je kao “nekonkurentan” i “spor”. Možda je i u pravu, jer smo na Internetu pronašli nekoliko testova koji opisuju Surface kao spor prilikom paljenja. Poznato nam je i da je Microsoft ponešto i ubrzao podizanje sustava, o čemu je govorio i izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer.

Jasno je da u HP-u puno očekuju i od svog tableta hibrida, modela , a svaka konkurencija je… konkurencija. I vjerojatno manja zarada. Nije ovo ništa novo, i Nokia i HTC razmjenjuju “udarce” kada je riječ o Windows Phone 8 operativnom sustavu.

Svatko ima pravo na svoje mišljenje, a tržište odnosno svi mi ćemo potvrditi koji je proizvod bolji. Moć je u našim rukama, mi odlučujemo kome ćemo dati svoj teško zarađeni novac :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.