HP-ov novi softver za implementaciju informatičkih usluga

Racunalo.com foto

Kao pomoć tvrtkama u ostvarivanju bržeg povrata uloženih sredstava pri prelasku na novog pružatelja IT usluga, HP je uveo sljedeće usluge:
• „HP ITSM Express Pack“ namjena je ujednačavanje rada interne službe pomoći (service desk) – kombinira HP-ov softver OpenView i primjenu „najbolje prakse“ koji se koriste radi smanjivanja IT troškova, veće agilnosti i kvalitete usluga rekordno brzom implementacijom HP-ova ITSM referentnog modela temeljenog na infrastrukturnoj knjižnici informatičke tehnologije (engl. „Information Technology Infrastrucutre Library“ –  ITIL). 
• Portfelj proizvoda „HP ITSM Assessment Services“ – nudi usluge identifikacije ključnih raskoraka u spremnosti i konkretnih preporuka za uravnoteživanje ključnih elemenata operative u informatičkim službama.
“Kao pionir ITSM-a s više od 10 godina iskustva, HP okuplja ljude, proces i tehnologiju ne bi li bi stvorio prilagodljivu tvrtku koja sinkronizacijom poslovanja i informacijske tehnologije brzo reagira na promjene”, izjavio je Todd DeLaughter, potpredsjednik uprave i generalni direktor odjela Management Software Business u HP-u. ” HP ITSM Express Pack direktorima informatike koji traže brz način implementacije standardnih temeljnih procesa na temelju ITIL-a može pomoći u bržem i učinkovitijem ostvarivanju njihovih ciljeva uz dokazane i stalne rezultate.”
HP ITSM Express Pack za ujednačavanje interne službe pomoći (service desk)
HP ITSM Express Pack omogućuje brzu implementaciju temeljnih procesa upravljanja incidentima, problemima, promjenama, konfiguracijama i uslugama opisanih u sklopu biblioteke Information Technology Infrastructure Library (ITIL). Uz takav pristup korisnici ne moraju iznova izmišljati definicije uloga, procese i procedure.
Ponuda obuhvaća predkonfigurirano HP OpenView Service Desk softversko rješenje, kao i izvješćivanje, dokumentaciju o „najboljoj praksi“, savjetovanje i vođenje projekta, implementaciju te usluge obuke korisnika i kasnije podrške. Dodatni ugrađeni sastojak je otvorena, sveobuhvatna i iznimno skalabilna baza podataka o konfiguracijama za upravljanje, koju za postizanje ujednačenog upravljanja IT uslugama već koristi više od 1000 HP-ovih klijenata.
IDC-ova studija pokazala je da tvrtke s implementiranom uslugom  HP OpenView Service Desk(1) ostvaruju implementaciju zahtjeva za upravljanjem promjenama u 41,1% kraćem vremenu nego ostale.
„Sama kupovina softvera za upravljanje IT uslugama nije jamstvo uspjeha. Mnoge se današnje tvrtke bore s implementacijom upravljanja IT uslugama“, naglasio je Milind Govekar, potpredsjednik za istraživanja u tvrtki Gartner. „Dobavljači rješenja za upravljanje IT uslugama koji mogu pružiti bolje definicije i ekspertizu vezanu uz ključne radne procese upravljanja uslugama, a povrh toga su spremni i automatizirati te procese uz pomoć raznih tehnologija, najčešće će tvrtkama pomoći pri pokretanju uspješnih implementacija rješenja za upravljanje IT uslugama.“
Klijenti s implementiranim paketom HP ITSM Express Pack uočili su da je vrijeme do uspješnog izvršenja zadatka dva do tri puta kraće nego s uobičajenim pristupom. Tako se, primjerice, međunarodna kurirsko-logistička tvrtka DHL nedavno poslužila paketom HP ITSM Express Pack za ostvarenje cilja globalnog ujednačavanja interne službe pomoći (service desk). DHL je za 11 mjeseci dovršio implementaciju ITSM-a za 4000 informatičara, smanjivši istovremeno troškove za 20%.
“Kroz implementaciju pristupa upravljanju informatičkim uslugama s poslovanjem kao glavnim prioritetom iskazali smo svoju predanost cilju pretvaranja cijele korporacije u cjelinu koja je znatno prilagođenija rastu i promjenama”, kaže Stephen McGuckin, upravni direktor odjela IT Services u tvrtki DHL. “Osnova projekta globalne konsolidacije jest HP-ova ponuda svega na jednom mjestu – od softvera, poslužitelja i tehnologija za pohranu do znanja i osobnog angažmana stručnjaka za usluge.”
„ITSM Express Pack vrijedna je referentna točka uz čiju smo pomoć prema potrebama svojih klijenata skrojili i oko instalacije, a ostvarili smo i svoje ciljeve da vrijeme implementacije od šest mjeseci skratimo na tri“, izjavio je Sian Hodgson, viši operativni menadžer HP Managed Services „S obzirom na složenost implementacije aplikacije service desk u sklopu upravljanog servisnog okruženja, gdje su odvajanje korisničkih podataka i prilagođavanje korisničkih sučelja od suštinske važnosti, riječ je o nevjerojatnom postignuću.“
HP-ove usluge procjene ITSM-a
Sveobuhvatni portfelj usluga pod nazivom HP ITSM Assessment Services nudi četiri razine procjene, od jednokratnih radionica širokog fokusa do detaljnih ocjena na temelju brojnih interview-a i razrađenih metoda prikupljanja podataka. Usluge HP ITSM Assessment Services podjednako se oslanjaju na ITIL i HP-ove najbolje prakse opisane u sklopu referentnog modela HP ITSM Reference Model.
Svaka od tih usluga procjene započinje uvidom u klijentove poslovne zahtjeve i načine na koji se oni odražavaju na ciljane razine usluga. Usluga potom identificira ključne raskorake i nudi konkretne preporuke za lakše ostvarivanje ravnoteže između procesa i ljudi, tehnološke infrastrukture i odnosa s dobavljačima vezanim uz podršku. Usluga potpomaže i pripremu za stjecanje vanjskih certifikata kao što su BS 15000 / ISO 20000 ili HP SP Signature.
“Usredotočenost na ITSM/ITIL mijenja pitanja ‘što napraviti’ u ‘kako’, a odgovor ne leži samo u softveru”, rekao je Mike Rigodanzo, viši potpredsjednik za tehnološke usluge u HP-u. “Upravljanje informatičkim uslugama preduvjet je iskazivanja poslovne vrijednosti i otklanjanja neučinkovitosti. Riječ je o odabiru odgovarajućeg pristupa koji će korištenjem pravih informatičkih procesa uz primjenu prave ITSM tehnologije u zadanim rokovima – cijelu informatičku organizaciju podići na noge.”
Portfelj HP-ovih usluga procjene ITSM-a obuhvaća:
• HP ITSM Quick Assessment Service (Usluga brze procjene)
• HP ITSM Intermediate ssessment Service (Usluga srednje složene procjene)
• HP ITSM Comprehensive Assessment Service (Usluga sveobuhvatne procjene)
• HP ITSM Custom Assessment Service (Usluga prilagođene procjene)
Dodatne informacije o rješenjima HP ITSM dostupne su na adresi: .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.