HP OneView, prva platforma u industriji za upravljanje konvergentnom infrastrukturom

Fotografija članka: HP OneView, prva platforma u industriji za upravljanje konvergentnom infrastrukturom

HP OneView platforma pojednostavljuje osnovne korake koji čine temelje svih procesa unutar podatkovnih centara – i pri tome omogućuje timovima IT-ja da znatno poboljšaju IT operacije istovremeno reducirajući troškove i manualne pogreške koje uzrokuju ispade sustava.

Oglas

HP OneView, prvu platformu u industriji za upravljanje HP-ovom Konvergentnom infrastrukturom nadahnutu potrebama korisnika. Brzi napredak as-a-service tehnologije, utjecaj tehničkih znalaca i pojačana kompleksnost u načinu poslovanja proširili su procjep između potražnje u poslovanju i tradicionalne IT nabave. Organizacije se još uvijek bore s isporukom i upravljanjem IT-a koristeći zastarjele alate stvorene za prošla vremena.

Dizajniran za HP BladeSystem, HP ProLiant poslužitelje osme generacije (Gen8) i HP ProLiant poslužitelje sedme generacije, HP OneView dizajniran je sa najboljim u klasi poslužiteljima i softverskim tehnologijama što nudi jedinstvenu platformu za upravljanje kojom se povećava kolaboracija i komunikacija s IT-jem u kompletnom podatkovnom centru.

HP OneView poboljšava produktivnost IT administratora zahvaljujući intuitivnom korisničkom sučelju i automatiziranoj inteligenciji koja pojednostavljuje uobičajene zadatke. Najčešći i uobičajeni procesi podatkovnih centara, kao što su to razvoj, nadogradnja, migracija i rješavanje poteškoća smanjeni su s nekoliko sati ili dana na svega nekoliko minuta.

Primjerice, provisioning hipervizora preko 16 poslužitelja pomoću tradicionalnih alata zahtijeva 2 sata i 50 minuta, dok je uz HP OneView potrebno samo 14 minuta. Koristeći HP OneView, provisioning virtualne lokalne mreže (vLAN) moguće je izvesti u četiri koraka za samo 30 minuta, što je znatno manje u odnosu na prijašnjih 480 koraka i više od 2 sata uz tradicionalne alate.

„Društveni mediji, konzumerizacija IT-a i promjene u demografiji mijenjaju način obavljanja poslova, prisiljavajući organizacije da adresiraju širenje rascjepa između potraživanja kompanija i tradicionalne opskrbe IT-om”, izjavio je Tom Joyce, viši dopredsjednik i generalni direktor Konvergentnih sustava u HP-u. „Trenutni model upravljanja infrastrukturom zarobljen je u prošlosti, a HP OneView prvi je korak temeljnog promišljanja cjelokupnog pristupa upravljanju infrastrukturom unutar podatkovnih centara.”

Unošenje spina 21. stoljeća u upravljanje podatkovnim centrima
U razvoju HP One View-a, HP kompanije je tijekom 5 godina surađivala s više od 150 vodećih korisnika u preko 30 stvarnih podatkovnih centara diljem svijeta kako bi razumjela uzroke troškova, neučinkovitost i kašnjenja, vezana uz najčešće zadatke upravljanja infrastrukturom, procese i korake.

HP je također ispitao i moderne korisničke aplikacije koje su napravljene za određenu namjenu, a služe za izvršavanje specifičnih zadataka na jednostavan i brz način. HP je tada dobivene rezultate primijenio na rješavanje kompleksnosti i veličine podatkovnog centra.

HP OneView jednostavan je za korištenje što omogućava organizacijama da razviju i upravljaju HP-ovom infrastrukturom brže, uz 42 postotno nižu cijenu ukupnog vlasništva te povratak uloženog u iznosu od 220 posto.

Dodatne prednosti uključuju:
•    Radna opterećenja mogu se premjestiti i do 5 puta brže nego tijekom manualnih operacija.
•    Vrijeme konfiguriranja poslužitelja devet je puta brže u odnosu na manualne operacije.
•    Konfiguriranje mreže 24 puta su brže u odnosu na manualne operacije.

„Danas organizacije s nedovoljno resursa tragaju za platformom za upravljanje infrastrukturom koja će ih lišiti provođenja mnogo vremena na svakodnevne, administrativne zadatke umjesto da se više usredotoče na inovacije.“, izjavio je Matt Eastwood, dopredsjednik i generalni direktor grupe IDC. „Tržište je spremno za inovativniju platformu za upravljanje infrastrukturom te platformu koja je izgrađena za potrebe IT-a današnjice – ne IT-a kakav je nekoć bio.“

Značajke HP OneView-a nadahnute potrebama korisnika uključuju:
•    Dashboard: Omogućuje korisnicima uvid u cjelokupni podatkovni centar u razdoblju od  nekoliko sekundi. Bez obzira ima li korisnik 16 ili 640 uređaja, uvid u podatkovni centar ostaje jednostavan, a više informacija udaljeno je od korisnika samo jednim klikom miša. Uz brojne današnje tradicionalne alate za upravljanje, potrebno je više od 30 klikova mišem kako bi dospjeli do iste informacije.
•    Smart Search: Omogućuje administratorima da u roku od nekoliko sekundi pronađu ključnu informaciju pretražujući online i offline zapise. Pametno pretraživanje ugrađeno je u svaki zadatak s ciljem pružanja trenutnog pristupa uređaju ili traženoj informaciji.
•    MapView: Ispituje odnos između uređaja, povezanosti i statusa kako bi se pomoglo administratorima u potrazi, uređivanju i uklanjanju poteškoća u nekoliko sekundi ili minuta.
•    Templates: Omogućuje kolaboraciju timova unutar organizacije kako bi uz pomoć najboljih praksi u IT-u razvili brzinu i točnost za budućnost.
•    Activity Feed: Omogućuje učinkovit način komunikacije među timovima te mjesto koje kombinira zadatke, upozorenja hardvera te administrativne bilješke u jedinstvenom pregledniku.

„Postojeći alati za upravljanje IT infrastrukturom namijenjeni su pojedinačnim uređajima, ali se ne uklapaju u velike podatkovne centre te nisu prilagođene korisnicima. Primjerice, United Airlines teško će izmjeriti vlastite IT usluge bez odgovarajućeg povećanja vremena i broja zaposlenika“, izjavio je Marian Lakov, arhitekt u odjelu tehnološke arhitekture tvrtke United Airlines. „HP OneView stvorio je novi smjer pružajući univerzalnu platformu za upravljanje infrastrukturom koja je dovoljno fleksibilna za skaliranje od jednog kućišta sve do velikih podatkovnih centara te je prilagođena infrastrukturnim timovima. Naša su inicijalna saznanja obećavajuća te vjerujemo da će tijekom svog napretka One View omogućiti IT timu Uniteda da efikasnije konfigurira i upravlja IT infrastrukturom.“

HP OneView

Poboljšana produktivnost i povećana razina podrške
HP tehnološke usluge omogućuju besprijekornu tranziciju od trenutnih HP alata na upravljanje infrastrukturom, sa HP Insight Control te HP Virtual Connect Enterprise Manager, na HP One View. Pojednostavljenom implementacijom HP OneView-a HP poboljšava produktivnost i operacionalnu efikasnost.

Svaka HP One View licenca uključuje 3 godine nadogradnje softverske i tehničke podrške. Uz navedeno, korisnici na raspolaganju imaju mogućnost produljenja podrške kupnjom HP Care Pack-a, kojim je omogućena pokrivenost uslugama narednih 4 ili 5 godina koje odgovaraju predviđenom korištenju hardvera.

Dodatne usluge uključuju:
•    HPOneView Startup usluga: Smanjuje vrijeme implementacije i omogućuje pravilno integriranje HP OneView-a u korisnikovo okruženje te osnovnu instalaciju i konfiguraciju svih komponenti.
•    HP Proactive Care za OneView: Uključuje opsežnu, proaktivnu podršku za hardver i softver te reaktivnu podršku od strane HP-ovih tehničkih stručnjaka.
•    HP OneView integracijska usluga: Osigurava da korisnici imaju plan za postojeće podatke nudeći im pomoć tijekom osam sati migracije podataka uz osnovnu instalaciju i konfiguraciju HP OneView-a.
•    HP edukacijske usluge: Hands.on tečaj koji korisnicima omogućava potrebne alate kako bi efikasno koristili i upravljali HP OneView-om.

Cijena i dostupnost
HP OneView bit će dostupan od listopada kroz HP i ovlaštene HP partnere diljem svijeta. HP Financial Services pruža sve informacije vezane uz cijenu te mogućnosti fleksibilnog ulaganja.

Cijena za jednu licencu iznosi 680 eura, a uključuje 3 godine tehničke podrške i nadogradnje uz kupnju HP ProLiant poslužitelje.

Dodatne informacije potražite na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.