HP Omen X i Omen 17 računala i dodatna oprema za bolji gaming

Fotografija članka: HP Omen X i Omen 17 računala i dodatna oprema za bolji gaming

Radi se o više stolnih i prijenosnih računala te dodatne opreme, a koji će ljubiteljima video igara pružiti vrhunski gamerski užitak.

Oglas

HP Inc. je predstavio je novu obitelj gamerskih proizvoda posebno osmišljenih za korisnike koji očekuju vrhunski gamerski doživljaj.  HP-ovi novi high-end gamerski proizvodi – stolno računalo OMEN X, prijenosno računalo OMEN 17, zakrivljeni zaslon OMEN X te OMEN s dodatnom opremom SteelSeries – osmišljeni su kako bi pružili dinamičnost te fleksibilnost, zahvaljujući kojoj korisnik može personalizirati svaki detalj i tako učiniti svako natjecanje uzbudljivijim.

Računala OMEN X nastavak su HP-ova objedinjenog gamerskog portfelja koji je najavljen u svibnju, a cilj je što više povećati performanse s obzirom na cijenu uređaja. U slučaju brenda OMEN X, riječ je o „pojačanim“ i iznimno razrađenim proizvodima od kojih se očekuje da gamerima pruže smione inovacije.

Nadmoć performansi stolnih računala

Računala OMEN X opremljena su najnovijim grafičkim rješenjima kao što je dvostruka grafika NVIDIA GeForce GTX 1080 koja će bilo koju igricu „podignuti“ sa zadivljujućim vizualima. Procesor šeste generacije Intel® Core™ i5/i7 s mogućnošću povećanja radnog takta iznad nazivnog (overclocking) zajedno s grafičkim procesorom koji podržava VR omogućit će savršena VR i imerzivna 4K iskustva čak i tijekom najzahtjevnijih AAA igrica.

HP je osmislio iznimno rješenje za upravljanje toplinom, koje korisnicima omogućuje da „ostanu hladni“ i pod pritiskom te ostvare najbolje moguće rezultate i puni potencijal hardvera. To revolucionarno rješenje dolazi s tri komore čiji je zadatak odvojiti komponente i optimizirati toplinu s posebnim hlađenjem u svakoj od komora. Stolno računalo OMEN X dolazi i s podrškom za najviše tri hladnjaka s tekućim hlađenjem od 120 mm s ispušnim ventilima na vrhu te postoljem koje kućište drži iznad tla kako bi hladni zrak lakše ulazio unutra te se tako postiglo najveće moguće prozračivanje.

Ostale važne karakteristike:
•    Softversko rješenje OMEN Control pruža potpunu kontrolu nad dizajnom te omogućuje preinake LED svjetala i svjetline u stvarnom vremenu.
•    Kućište je usklađeno s normama industrije kada je riječ o ažuriranju i modificiranju bez ikakvih problema.
•    Pristup unutarnjim dijelovima bez uporabe posebnog alata (tool-less chassis) te alat skriven u kućištu za lakše nadogradnje.

Mogućnost „slaganja“ računala od nule od iznimne je važnosti za svakog gamera i jedna od najznačajnijih karakteristika stolnih računala OMEN X. Svi oni koji žele sami „složiti“ ili tek preinačiti svoje računalo mogu kupiti prazno kućište računala OMEN X i tako postati sam svoj majstor. Takvo samostalno kućište donosi već spomenute prednosti tri komore i industrijskih normi, čime se krajnjim korisnicima znatno olakšava „slaganje“ računala.

Prijenosnik OMEN 17 s novim grafičkim rješenjem NVIDIA®

Najnovije prijenosno računalo OMEN veličine 17,3 inča (43,9 cm) po dijagonali u potpunosti je dizajnirano za gamere. Riječ je o jednom od najboljih gamerskih prijenosnika na tržištu, a opremljeno je najnovijim grafičkim rješenjem NVIDIA® GeForce® GTX. Osim toga, iznimno je jednostavno za nošenje jer je „debelo“ tek 32,9 mm te teško 3,2 kg.

Od novih karakteristika prijenosnog računala OMEN 17 valja istaknuti sljedeće:
•    Najnovija grafička rješenja NVIDIA® GeForce® GTX 1060 i 1070 koja omogućuju brza, besprijekorna i energetski učinkovita gamerska iskustva.
•    Tehnologiju zaslona G-SYNC™ koja optimizira igranje igrica sinkroniziranjem učestalosti osvježavanja zaslona s grafičkim procesorom.
•    Quad zvučnike s audio rješenjima Bang & Olufsen i HP Audio Boost za realističniji zvuk.
•    Mini priključak Display Port™ koji pruža podršku dvostrukom 2K ili 4K outputu i streamingu.
•    4K razlučivost zaslona s 300 nita za novu razinu oštrine koja obogaćuje igranje igrica i zabavu.
•    Podršku za virtualnu stvarnost namijenjenu gamerima koji žele biti spremni za sljedeću razinu igranja igrica u virtualnoj stvarnosti.
•    Polimersku bateriju od 95 W koja podržava najnovije grafičke procesore kompanije NVIDIA® i do 7,25 sati igranja igrica.

Zakrivljeni zaslon OMEN X by HP – uđite u igricu

Kvaliteta zaslona značajno utječe na cjelokupno gamersko iskustvo. Da bi zaokružili ekosustav OMEN, u HP-u su odlučili predstaviti zakrivljeni zaslon OMEN X, koji krajnjim korisnicima donosi novu razinu realizma i imerzivnosti. Zakrivljeni zaslon prvi je takav proizvod HP-a opremljen tehnologijom NVIDIA® G-Sync™ te integrira najnovije tehnologije i pruža više izbora korisnicima koji zahtijevaju šire kutove gledanja i besprijekorno gamersko iskustvo.

OMEN by HP s dodatnom opremom SteelSeries – pobjeda je blizu

Kako bi dopunili i obogatili korisničko iskustvo s novom linijom proizvoda OMEN, u HP-u su se odlučili udružiti s kompanijom SteelSeries i predstaviti liniju dodatne opreme osmišljene da poboljša igranje igrica i gamerima pruži najveću moguću prednost pred konkurencijom.
•    Naglavne slušalice OMEN Headset with SteelSeries karakterizira lagani ovjes koji težinu raspoređuje jednako po cijeloj naglavnoj traci i tako gamerima pruža udobnost potrebnu za dulje igranje igrica.
•    Zahvaljujući više od 16,8 milijuna boja, tipkovnica OMEN Keyboard with SteelSeries omogućuje personalizaciju te kreiranje jedinstvenih shema u boji i promjene boja ovisno o planu igranja igrica.
•    Miš OMEN Mouse with SteelSeries pruža nenadmašne performanse te, između ostaloga, omogućuje prilagođavanje RGB osvjetljenja te ima šest programibilnih tipki za brže reakcije. Osim toga, nema hardverskog ubrzanja za 1:1 praćenje i precizne pokrete.
•    Podloga za miša OMEN Mouse Pad with SteelSeries visoke je kvalitete. Baza je gumena i ne dozvoljava klizanje, dok je gornji dio napravljen od glatkog i trajnog materijala te profesionalcima pruža preciznost koju zahtijevaju.

Platformski softver OMEN dolazi već instaliran na računala OMEN, a dostupan je i za tipkovnice i za miševe OMEN. Zahvaljujući podršci diljem platforme, gameri vrlo lako mogu iskoristiti sve funkcije spomenutog softvera. Osim toga, softver ima i sustav za sinkroniziranje s cloudom kako bi korisnicima uvijek bile dostupne njihove omiljene postavke.

Natjecanje OMEN Challenge by HP na sajmu Gamescom 2016

HP je bio domaćin trećeg natjecanja OMEN Challenge u Europi na sajmu Gamescom 2016., na kojem će se mogla vidjeti jedna od najpopularnijih svjetskih računalnih igrica CS:GO korporacije Valve. OMEN Challenge je prva akcijska igrica uživo na platformi Twitch, a u igranju su se suočile CS:GO tim gamerske organizacije Mousesports i tim organizacije Flipsid3 Tactics. Timovi su morali „izdržati“ razna „mučenja“ – uključujući elemente poput naleta vjetra i hladnih predjela – te pokazati fizičku agilnost i vještine svojih elitnih gamera. Profesionalni gameri bili su „naoružani“ najnovijim računalima OMEN by HP i morali su izdržati nevjerojatne napore kako bi pobijedili. Istovremeno su Twitch gledatelji uživo i na internetu glasali o načinima na koje će ih se ometati u igranju igrice.

OMEN Challenge bio je održan 18. kolovoza na sajmu Gamescom u njemačkom gradu Kölnu.

Cijene i dostupnost

Očekuje se kako će stolno računalo OMEN X u Hrvatskoj biti dostupno u rujnu isključivo po narudžbi u HP Brand Storeu ili kod naših maloprodajnih partnera. Cijena će zavisiti o odabranoj konfiguraciji.

Očekuje se kako će zakrivljeni zaslon OMEN X by HP u regiji EMEA biti dostupan početkom 2017. godine.

Očekuje se kako će 17,3-inčno prijenosno računalo OMEN u Hrvatskoj biti dostupno u rujnu ove godine po početnoj cijeni od 9500 kuna s PDV-om.

Očekuje se kako će dodatna oprema OMEN by HP with SteelSeries Accessories u regiji Hrvatskoj biti dostupna u rujnu po cijenama od 665 kuna s PDV-om za naglavne slušalice OMEN, 949

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.