HP OfficeJet 150 Mobile All-In-One – mobilni pisač koji će odraditi baš sve [TEST]

Fotografija članka: HP OfficeJet 150 Mobile All-In-One – mobilni pisač koji će odraditi baš sve [TEST]

Ovoga puta na testu nemamo smartphone, tablet, laptop, nedo smo na test dobili uređaj koji je nešto sasvim drugačije, a treba vam. Predstavljamo HP OfficeJet 150 Mobile All-In-One.

Oglas

Ako ste poslovni čovjek i stalno u pokretu (a takvih nas je sve više), tada će vam dobro doći HP OfficeJet 150 Mobile All-In-One. Mobilni multifunkcijski pisač je novost na tržištu, prvi puta vidimo nešto ovakvo, a možemo se pohvaliti kako smo prvi hrvatski web portal koji je došao u posjed jednog takvog pisača. Ne treba mu struja, ima vlastito baterijsko napajanje, a sve će odraditi besprijekorno.

Igrali smo se nekoliko dana s ovim simpatičnim uređajem i moramo reći da nam se zavukao pod kožu. Nerijetko ćete ćuti kako printerski biznis nije “seksi” kao mobilni gadgeti. Ok, došlo je takvo vrijeme i to je trenutno tako. A što ako va kažemo kako smo pronašli jedan pisač koji je po nama “najseksi” pisač koji smo vidjeli?

Ovo je priča upravo o ovom zanimljivom mališanu koji stane u svaku prosječnu torbu, a ako baš želite možete kupiti i posebnu torbu baš za ovaj AIO (All-In-One) pisač, za kojeg HP kaže kako je i prvi mobilni AIO pisač na svijetu. Drugi nismo vidjeli i za drugi nismo čuli, pa ćemo im vjerovati na riječ.

Vanjski izgled, povezivost, funkcionalnost

U simpatičnoj i jednostavno neobično maloj kutiji (naravno, za jedan pisač!) nalazi se pregršt toga – uz sam pisač pronaći ćete nekoliko kablova, upute za rad na hrvatskom jeziku, garancijski list, te DVD s driverima i dodatnim softverom.

Pregledali smo ga sa svih strana i izgleda kao mala simpatična kutijica. S prednje strane ćete vidjeti njegov naziv, a kada ga upalite, automatski će se otvoriti donja “klapna” gdje u stvari izlazi ispisani papir. Ne može se dogoditi da je zatvorena dok ispisuje, postoji sigurnosni mehanizam koji kada ga zatvorite on ga za nekoliko sekundi otvori. Pokušali smo ga “prevariti”, ali na svako naše fizičko zatvaranje izlaza za papir on ga je uredno ponovno otvorio. Vrlo simpatično :)

Sa stražnje strane smo pronašli ulaz za kabel za pisač, USB 2.0 ulaz, te ulaz za strujni kabel. po sredini se nalazi utor za bateriju, jer ovaj pisač može raditi bez struje. No, kada spojite strujni ispravljač tada se puni litij-ionska baterija koja ima 2100 mAh (22,7 Wh). Ili ako hoćete u prijevodu, pisač bi trebao ispisati bar 500 stranica s jednim baterijskim punjenjem, dakle cijeli jedan paket :)

Otvara se s prednje strane. Kada podignete prvi veliki poklopac sve će vam biti jasnije. Sve upute za rad vam pišu na poklopcu. Možete ispisivati dokumente do veličine A4, tako da ćete moći odraditi sve potrebne poslove.

Odmah s prednje strane nalazi se još jedan poklopac koji se otvara prema gore, a on skriva dva tonera (crni i u boji s tri boje). Isto tako, na samom poklopcu piše kako se mijenjaju toneri, sve je vrlo jednostavno.

Sve u svemu, sviđa nam se vanjski izgled, djeluje kompaktno. Možda sama plastika (a pogotovo poklopci) baš i ne ulijevaju povjerenje i vjerujemo da bi se pri nekom naglijem pokretu oštetili. Iskreno, onog od tonera smo i skinuli nekoliko puta, ali to nećemo reći HP-u :)

Rad s pisačem – ispisivanje, kopiranje skeniranje

Sam rad s pisačem počinje naravno kad ga upalite, tipka se nalazi odmah ispod ekrana. No, ne možete ništa raditi dok ne podignete ekran prema gore ( i to do kraja), tek tada se aktiviraju funkcije. naime, ne možete niti umetnuti papir ako to ne napravite. Pokraj tipke za paljenje i gašenje pisača, s lijeve strane, nalazi se i indikator koji vam kaže da li se puni baterija.

Iznad se nalazi ekran preko kojeg upravljate pisačem. Radi se o ekranu u boji osjetljivom na dodir. Dobit ćete osjećaj kao da radite na modernom uređaju, što to zaista i je tako. Na samom ekranu se nalazi pregršt opcija i za podešavanje, kao i kod standardnih pisača. Čak nam se učinilo kako je i sam ekran dovoljno velik i lako ćete se snalaziti. I opcije su raspoređene vrlo jednostavno.

Na prvom (početnom) ekranu piša vam što pisač može raditi – pritiskom na jedu od ikona (Copy, Scan, Photo) direktno odrađuje što se od njega traži. U gornjem desnom dijelu ekrana prikazano je stanje baterije. Drugi ekran vam nudi mogućnost podešavanja samog pisača, provjeru tinte, stanje Bluetoth 2.0 veze i opciju Power Meter koja je vezana uz napajanje, odnosno bateriju.

Inače, pisač ispisuje do 4800×1200 točaka po inču (dpi), dok je neki “normalan” radni print 600×600. U minuti može ispisati 5 stranica, što je čisto solidno. S potpuno napunjenom baterijom će ispisati 500 stranica, odnosno dokumenata A4 formata. Inače dimenzija je 350 x 171 x 90 milimetara, a težak je 2,9 kilograma (s baterijom 3,1 kilogram).

Ono što nam se također sviđa što će velik dio posla odraditi bez paljenja računala. primjerice, bez problema možete skenirati dokument i istovremeno ga ispisati a bez da uopće spojite računalo. Mališan nas je zaista iznenadio svojim mogućnostima. Nećemo vam o tome pisati, nego samo pogledajte video koji će vam puno toga pokazati i sve će vam biti puno jasnije.

Ukupni dojam

Što reći o ovom pisaču. Drugačiji je, sposoban za sve i svakome bi ga preporučili jer može kopirati, istovremeno ispisivati i skenirati, a bez da ga spojite na računalo. Malen je i kompaktan, relativno i lagan za jedan pisač, oko tri kilograma. Što se funkcionalnosti tiče, ispunio je naša očekivanja i kako se ono narodski kaže – skidamo mu kapu!

Malo nas muči cijena. HP ima problema s novim uređajima jer im uvijek odredi možda malo preveliku  cijenu. Preporučena cijena HP OfficeJet 150 Mobile All-In-One pisača je 3.137 kuna s PDV-om (dok smo ovo pisali). Ipak, pronašli smo ga i po cijeni od 2.829 kuna. Ako želite imati i originalnu HP-ovu torbu u kojoj ćete ga prenositi ona će vas koštati 600-tinjak kuna. Cijene tonera, odnosno tintnih ispisnih uložaka kako se to stručno kaže su slijedeće (s PDV-om):
– C8765EE – 207,50 kuna
– C9363EE – 339,00 kuna

Kompletne detalje o HP OfficeJet 150 Mobile All-In-One pisaču pronađite na .

+ Hvalimo
+ stane u svaku malo veću torbu
+ dimenzije, jednostavna prenosivost
+ All-In-One – skenira, kopira, ispisuje
+ kvalitetan ispis
+ spajanje preko Bluetootha
+ radi na bateriju (jednostavno punjenje)
+ odličan zvuk

– Zamjeramo
– plastično kućište ne djeluje uvjerljivo
– pomalo nepraktičan pristup uvlakaču papira za ispis
– cijena (iako ga je teško uspoređivati s konkurencijom jer je nema)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.