HP odabran za dobavljača tehnologije za avanturističku komediju ‘Croods’ DreamWorks Animation studija

Fotografija članka: HP odabran za dobavljača tehnologije za avanturističku komediju ‘Croods’ DreamWorks Animation studija

Ovo nije prvi put da HP surađuje na razvoju tehnološki zahtjevnih animiranih filova, kao što je “The Croods”. Ponovo su pomaknuli granice suvremene animacije u pretpovijesnoj animiranoj avanturi koja je sve samo ne primitivna.

Oglas

Studio DreamWorks Animation uposlio je tehnološke resurse HP-a kako bi za tu obiteljsku komediju dobio najnapredniju grafiku dosad viđenu. Sustav HP Converged Infrastructure koji se sastoji od poslužitelja, jedinica za pohranu podataka, mreža, servisa, upravljačkog softvera i radnih stanica, kao i HP-ovih pisača i digitalnog renderiranja, pružio je besprijekornu, visokokvalitetnu podlogu potrebnu za ispunjavanje umjetničkih potreba studija.

„Najmodernija tehnološka proizvodnja zahtjeva golemu količinu računalne snage i koordiniranu suradnju svih naših studija“, izjavio je Derek Chan, voditelj globalnih tehnoloških operacija u studiju DreamWorks Animation. “Sustav HP Converged Infrastructure našim filmašima osigurava tehnološke resurse potrebne za oživotvorenje njihovih kreativnih vizija i pružanje nevjerojatnih filmova našoj publici.“

HP-ove usluge i poslužitelji udovoljile golemim računalnim zahtjevima
Produkcija animiranog filma „Croods“ zahtijevala je više od 80 milijuna sati renderiranja za stvaranje vizualnih slika iz 3-D modela. U oživljavanju likova kao što su pretjerano zaštitnički raspoložen tata Grug i njegova kći, buntovna tinejdžerica Eep, studio DreamWorks Animation se oslanjao poslužitelje HP ProLiant i HP Enterprise Services na render-farmama na četiri zemljopisne lokacije: u kalifornijskom Glendaleu i Redwood Cityju, u Las Vegasu, te u indijskom Bangaloreu. Kontinuirana računalna snaga i visoke performanse HP-ovih rješenja omogućili su studiju DreamWorks Animation renderiranje velikih količina podataka potrebnih za produkciju filma. Osim toga, ploče poslužitelja HP ProLiant BL460c Gen8 osigurale su studiju protok veći za više od 42 posto i popravili učinak za više od 42 posto po vatu u usporedbi s prethodnim generacijama.(1) Zahvaljujući tome je sposobnost renderiranja tog studija u prosjeku porasla na 500,000 zadataka dnevno.

HP-ove radne stanice omogućile suradnju među umjetnicima
Studio DreamWorks Animation se u stvaranju egzotičnih stvorenja i složenih krajolika s kojima se susreće obitelj Crood koristio HP-ovim najboljim radnim stanicama, HP Z820 i Z800.

Opremljena dvojnim procesorom Intel® Xeon®, radna stanica HP Z820 je do 50 posto brža od svoje prethodnice,(1) što umjetnicima omogućuje rad na velikim, složenim scenama u više kadrova, likovima i filmovima u interaktivnom okruženju.

Radne stanice HP Z800 korištene su i u DreamWorksovom novom i najmodernijem tonskom studiju pri snimanju Guyevih maštovitih izuma i Bakinog toplog smijeha. HP-ov grafički softver  Remote Graphics Software dodatno je unaprijedio iskustvo za korisnike i umjetnicima u studijima u Glendaleu, Redwood Cityju i Bangaloreu omogućio suradnju u stvarnom vremenu na samo jednom zaslonu.

Sveobuhvatno tehnološko iskustvo
Gradeći na odnosu koji je započeo 2001, DreamWorks Animation se u produkciji filma „Croods“ oslanjao na HP gotovo u svim aspektima tehnologije animacije.

Među glavne prednosti spadaju:
•    Stalna mrežna dostupnost preko arhitekture HP FlexNetwork, koja uključuje serije HP 12518, 5820, 5800 i 6125G/XG Switch s ugrađenom inovativnom virtualizacijskom tehnologijom HP Intelligent Resilient Framework (IRF).
•    Zahvaljujući HP-ovom inteligentnom alatu za upravljanje mrežnom infrastrukturom HP Intelligent Management Center pojednostavljeno je upravljanje mrežnom infrastrukturom preko samo jednog sučelja u studijskom okruženju,  a upravljanje ispisnom okolinom pojednostavljeno je zahvaljujući HP-ovoj metodologiji Managed Print Services.
•    Rješenja HP 3PAR StoreServ Storage, HP MSA P2000, HP StoreAll Storage i HP StoreOnce Backup omogućila su brz, pouzdan i zaštićen pristup aplikacijama i sredstvima studija.
•    Središnje upravljanje nizom jedinica za pohranu podataka uz pomoć rješenja HP 3PAR StoreServ omogućilo je inženjerima iz studija DreamWorks Animation lako upravljanje i nadgledanje operacija pohrane podataka sa svojih računala.
•    HP DreamColor omogućio je konzistenciju boja u tisku, na zaslonu i na velikom ekranu prilikom stvaranja stvorenja i živopisnih krajolika za ovaj animirani film u produkciji zahvaljujući profesionalnim zaslonima i pisačima.

HP-ov hardver, softver i usluge pružali su potporu animiranom filmu „Croods“ od idejnog začetka do njenog dovršetka, omogućivši studiju DreamWorks Animation da dovrši produkciju i svojim obožavateljima pruži vrhunsku grafiku kakvu i očekuju.

Kako biste i sami iskusili ove HP-ove inovacije, posjetite HP Discover, HP-ovo glavno događanje za kupce u Americi, koje će se održati u Las Vegasu od 11. do 13. lipnja.

Croods u hrvatskim kinima
Croods,  crtani film o prvoj obitelji na svijetu prikazuje se i u hrvatskim kinima, a kupnjom ulaznice u Cinestar kinima te slanjem SMS-a s osobnim podacima sudjeluje su u velikoj nagradnoj igri u kojoj je glava nagrada HP Deskjet Ink Advantage 6525 eAIO pisa idealan za one koji žele povoljan ispis dokumenata i fotografija. Nagaradno izvlačenje će se održati 29. travnja, a uz glavnu nagradu, HP-ov pisač, tu će biti još i Croods poklon paketi.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.