HP networking rješenja povećavaju učinkovitost CERN-ove mreže

Fotografija članka: HP networking rješenja povećavaju učinkovitost CERN-ove mreže

CERN-ova znanstvena zajednica uključuje više od 10.000 znanstvenika i inženjera koji moraju dijeliti veliku količinu podataka brzo i sigurno sa ostalim istraživačima u CERN-u i po svijetu. Suočen sa eksplozijom informacija te podatkovnih analiza CERN se obratio HP-u kako bi poboljšao svoju mrežnu infrastrukturu.

CERN-ova mrežna infrastruktura je oblikovana da osigura učinkovitu i čvrstu komunikaciju između različitih CERN-ovih lokacija. Kako bi to osigurali, donesena je odluka kako će ubrzo uvesti IPv6 (Internet Protocol Vesion 6).

HP mrežna rješenja su jezgra HP Konvergirane Infrastrukture koja objedinjuje servere, pohranu podataka i mrežna rješenja.

“Treba nam pouzdana, sigurna i dokazana mrežna infrastruktura koja podupire IPv6 s ciljem brže komunikacije i isporuke podataka prema većem broju korisnika na novim aplikacijama,” rekao je Jean-Michel Jouanigot, voditelj tima, Communication Systems, IT Department, CERN. “HP nam je osigurao petogodišnji plan koji je jasno ispunio naše kriterije i ciljeve rasta. Oni su naš snažan partner i dijele našu predanost razvijanju napredne tehnologije kroz dugoročna istraživanja i razvojne napore.”

HP i CERN imaju dugu povijest u istraživanju i razvijanju napredne mrežne tehnologije. CINBAD projekt (CERN Investigation of Network Behaviour and Anomaly Detection) koji je lansiran 2007.godine zajedno sa HP-om, u potpunosti temelji na HP-ovoj tehnologiji.

Cilj projekta CINBAD je pokušati razumijeti ponašanje velikih računalnih mreža u kontekstu brzog računarstva i instalacija na kampusu kakav je CERN. S više od 50.000 aktivnih uređaja povezanih s više od 10.000 km kablova i optičkih kablova, kao i više od 2.500 switch-eva i rutera, CERN-ova mreža na kampusu može testirati široki spektar mrežnih aplikacija.

Odabir vodećih znanstvenika
CERN-ove lokacije u regiji Geneva sada podržava HP E-series switches. Ove lokacije uključuju CERN-ove akceleratore, uključujući veliki hadronski sudarač (LHC), najveći i najjači sudarač čestica na svijetu, kao i LHC Computing Grid projekt (WLCG), na svijetu najveća međunarodna znanstvena mreža. WLCG omogućava znanstvenicima da dijele, pohranjuju i analiziraju 15 petabytes (15 milijuna gigabytes) podataka svake godine.

HP-v portfelj vrhunskih proizvoda uključuje intelektualno vlasništvo kreiranu kroz dugoročno suradnju sa CERN-om.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.