HP Moonshot serveri – nova vrsta poslužitelja za Social, Mobile, Cloud i Big Data

Fotografija članka: HP Moonshot serveri – nova vrsta poslužitelja za Social, Mobile, Cloud i Big Data

HP je predstavio prvi svjetski komercijalno dostupan HP Moonshot sustav, pružajući uvjerljivu novu ekonomičnu infrastrukturu koja koristi 89 posto manje energije, 80 posto manje prostora što rezultira 77 postotnim smanjenjem troškova, uspoređujući s tradicionalnim poslužiteljima.

Oglas

Današnji veliki podatkovni centri približavaju se prijelomnoj točki gdje je budući rast ograničen zbog trenutačne ekonomičnosti tradicionalne infrastrukture. HP Moonshot poslužitelji prvi su korak koji organizacije mogu poduzeti za rješavanje tih ograničenja.

„S približno 10 milijardi uređaja povezanih na internet i predviđanja za eksponencijalni rast, dosegli smo točku u kojoj protok, snaga i trošak tradicionalnih tehnologija više nisu održive,” rekla je Meg Whitman, direktorica i predsjednica Uprave HP-a. „HP Moonshot označava početak novog stila u IT-u koji će promijeniti ekonomičnost infrastrukture  i postaviti temelje za narednih 20 milijardi uređaja.“

HP inovacija donosi smanjenje potrošnje energije, smanjenje prostora, smanjenje troškova
HP je već desetljećima lider u definiranju novih generacija računalnih platformi. Prije više od 20 godina, HP je uspješno predstavio prvi komercijalni UNIX poslužitelj, HP 9000 Series 840, kao i prvi x86 poslužitelj – HP SystemPro. Nakon više od desetak godina, HP-u je odobren jedan od prvih patenata za arhitekturu plošnih poslužitelja, a tvrtka je u posljednjih 16 godina ostala tržišni lider u segmentu x86 poslužitelja.

HP je nastavio pomicati granice tehnologije i inovacija u promjeni paradigme koja je osigurala put za prvog poslužitelja definiranog softverom koji omogućuje tvrtkama da optimiziraju poslužitelje na temelju potreba njihovih specifičnih opterećenja. Izgrađen na temelju intelektualnog vlasništva (IP) HP-a, kao vodećeg u industriji, te u 10 godina opsežnih istraživanja iz HP-ovih laboratorija, centralnog istraživačkog odjela kompanije, HP Moonshot donosi značajan napredak u iskorištavanju energije, prostora, cijene i jednostavnosti.

Dizajniran za podatkovni centar, izgrađen za planet
Novi HP Moonshot sustav je druga generacija poslužitelja iz HP-ovog projekta Moonshot. Ova nova klasa poslužitelja projektirana je za rješavanje IT izazova koje su stvorili Social, Cloud, Mobie i Big Data. HP Moonshot poslužitelji izgrađeni su od čipova koje obično nalazimo u smartphone-ovima i tabletima što omogućava poslužiteljima smanjenje potrošnje energije i high-density otisak (otisak visoke gustoće) i sve to po značajno nižem trošku.

HP Moonshot sustav sadrži HP Moonshot 1500 kućište i aplikaciju, te optimizirane HP ProLiant Moonshot poslužitelje. Ovi poslužitelji nude procesore od više HP partnera od kojih svaki obavlja specifične zadatke.

Uz podršku od 1,800 poslužitelja po ormaru, HP Moonshot poslužitelji zauzimaju osminu prostora koji je potreban tradicionalnim serverima. To pruža uvjerljivo rješenje za problem fizičkog prostora podatkovnog centra. Svako kućište dijeli tradicionalne komponente uključujući i HP Integrated Lights-Out (iLo) menadžment, napajanje i hlađenje. Ove zajedničke komponente smanjuju kompleksnost te također pridonose smanjenju potrošnje energije i prostora.

„Kao pružatelji usluga računarstva u oblacima, vidimo mnoštvo novih mogućnosti koje proizlaze iz rasta virtualizacije desktopa i pametnih uređaja,“ kaže Dan Sutherland, CEO kompanije za računarstvo u oblacima Carrenza. „Računalna snaga i skalabilnost HP Moonshot 1500 omogućiti će razvijanje novih načina za interakciju s našim klijentima i pritome ćemo diferencirati sami sebe putem inovativnih usluga uz uštedu na troškovima. Bit ćemo u mogućnosti ubrzati rast poslovanja s više učinkovitosti, bez potrebe za brigom oko dodatnog prostora za rack-ove i potrošnje energije.“

Prvi HP ProLiant Moonshot poslužitelj je dostupan s Intel® Atom S1200 procesorom i podržava web-hosting opterećenja. HP Moonshot 1500, s kućištem za poslužitelje 4.3u, potpuno je opremljen s 45 poslužitelja na bazi Intela procesora, jednim mrežnim preklopnikom i pratećim komponentama.

Rastući ekosustav vodećih tehnoloških partnera iz industije
HP je također objavio sveobuhvatni roadmap poslužitelja HP ProLiant Moonshot, optimiziranih prema stvarnim opterećenjima, a u same poslužitelje ugrađuju se procesori iz širokog ekosustava HP partnera uključujući AMD, AppliedMicro, Calxeda, Intel i Texas Instruments Incorporated.

Prema planu, novi HP ProLiant Moonshot poslužitelji biti će dostupni na tržištu u drugoj polovici 2013. godine, a podržavati će rastuće web, cloud i masivna okruženja kao i analitiku i telekomunikacije. Budući serveri će biti isporučeni za big data, superračunarstvo, igrice, financijske servise, istraživanje genoma, prepoznavanje lica, video analize i druge aplikacije.

„Suočeni s ograničenjima u energetskoj učinkovitosti i kapacitetom analitičkog računarstva za podršku vodećih svjetskih istraživanja u geoznanosti, ono što apsolutno trebamo jesu tehnološke inovacije od vodećih kompanija poput HP-a,“ rekao je Chris Hill, glavni istraživački inženjer s sveučilišta Massachusetts Institute of Technology (MIT), i supredsjedatelj u odboru za istraživanje i edukaciju, Massachusetts Green High Performance Computing. „Inovacije poput HP Moonshot-a su nam dali povjerenje u infrastrukturu koji mogu nastaviti niz podrške osnovnim rastućim zahtjevima – sve to s manje energije, na manjem prostoru, povećanom integracijom i manjim troškovima.

HP informacijske tehnologije implementirali su HP Moonshot poslužitelje kako bi dali podršku hp.com okolini, koji bilježi oko tri milijuna posjeta dnevno.

„Ispitivanje rezultata pokazuju da s Moonshot poslužiteljima možemo očekivati da će pokretati hp.com, s energetskom ekvivalentnosti od desetak 60 W žarulja, što uvelike mijenja pravila igre,“ rekao je John Hinshaw, izvršni potpredsjednik Tehnologija i operacije HP. „Uzbuđeni smo zbog tih rezultata i planiranja za implementaciju Moonshot-a za dodatne aplikacije što će voditi sljedeći val transformacije u podatkovnim centrima.“

Osobne usluge za nove ere ekstremnih razmjera računarstva
HP je također predstavio poboljšani partnerski program i nove usluge koje će ubrzati tempo inovacija u ovoj novoj klasi poslužitelja. To uključuje:
•    HP Pathfinder Innovation ekosustav—uključuje gotovo 25 dobavljača silicija, stručnjaka za razvijanje operativnih sustava i neovisnih prodavača softvera (ISVs) posvećenih brzom razvoju novih poslužitelja kako bi dali potporu različitim opterećenjima.
•    HP Moonshot Concierge Services—uključuju HP istraživačke laboratorije i HP tehnološki servisi te potporu i konzultiranje za rješenja za migraciju platformi i energetsku učinkovitost.

Dodatne informacije o HP Moonshot-u dostupne su na ili kroz HP Moonshot video priopćenje.

Cijena i dostupnost
HP Moonshot sustav je dostupan odmah u SAD-u i Kanadi, a u Europi, Aziji i Latinskoj Americi bit će dostupan početkom sljedećeg mjeseca.

Cijena započinje s 50,605 € za kućište, za 45 HP ProLiant Moonshot poslužitelja i za integrirani preklopnik.

Klijenti mogu prilagoditi svoju nabavu HP Moonshot poslužitelja s fleksibilnim financiranjem i rješenjima za upravljanje imovinom iz HP Financial Services.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.